Halk TV'ye verilen 'Demirtaş' cezası için yürütmeyi durdurma kararı

Halk TV'ye verilen 'Demirtaş' cezası için yürütmeyi durdurma kararı

RTÜK, Dad kitabının gösterilmesini cezaya gerekçe göstermişti.

Selahattin Demirtaş'ın Dad kitabının gösterilmesine karşı RTÜK tarafından Halk TV'ye verilen ceza için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV'de Serhan Asker’in programında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Dad isimli kitabının gösterilmesinin ardından kanala ceza vermişti.

Ceza, RTÜK Üyesi İlhan Taşçı tarafından sosyal medya hesabından duyurulmuştu. Taşçı, "RTÜK, Selahattin Demirtaş’ın öykü kitabı Dad’ın tanıtıldığı Halk TV’ye suçluyu övmekten yüzde 5 para 5 kez de program durdurma cezası verdi. ‘Bazı kitaplar vardır ki bombadan daha tesirli’ olmaya devam ediyor! Kitaptan korkanlar ülkesi. Terör örgütüne üyelik noldu?" ifadelerini kullanmıştı.

Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına katılan Halk TV Ankara Grup Temsilcisi Serhan Asker, Bölge İdare Mahkmesi'nin aldığı yeni kararı açıkladı. Asker, "Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. O karar, mahkemede tartışılacak" dedi.

Halk TV'nin bölgedeki yayınlarının iktidarı kızdırdığını söyleyen sker, "Biz bir algı yapmaya gitmiyoruz. Halk bunları anlattığı için, bize 5 yayın durdurma ve para cezası verdiler. Ama Ankara'da hakimler var, 'dur' dediler şimdilik" diye konuştu.

DAHA FAZLA