Hatay’da Fahrettin Koca, Özgür Özel ve Lütfü Savaş’a protesto

Hatay’da Fahrettin Koca, Özgür Özel ve Lütfü Savaş’a protesto

6 Şubat’ta yaşamını yitiren on binlerce yurttaş, depremin birinci yılında anıldı.

Maraş merkezli depremlerin ardından ağır yıkıma uğrayan ve iktidar tarafından kaderine terk edilen Hatay’da, depremin birinci yıldönümü nedeniyle anma yürüyüşü düzenlendi. Anma yürüyüşüne katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yurttaşlar tarafından protesto edildi.

6 Şubat 2023 tarihinde Maraş’ta meydana gelen ve resmi verilere göre 53 bin 537 kişinin yaşamını yitirdiği, 107 bin 213 kişinin ise yaralandığı depremlerin üstünden bir yıl geçti.

Depremlerin ardından ağır bir yıkım yaşayan ve iktidar tarafından kaderine terk edilen illerin başında gelen Hatay’da, depremin birinci yıl dönümünde, 6 Şubat Anma ve Dayanışma Yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yurttaşların yoğun protestosuyla karşılaştı.

BAKAN KOCA: HÜRMET DAKİKALARI PROTESTO VAKTİ DEĞİL

Protestocu kalabalığın arasından güçlükle çıkabilen Bakan Koca, daha sonra X hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına Fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil.”

Hatay’da CHP tarafından aday gösterilen Lütfü Savaş da yurttaşlar tarafından protesto edilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de kalabalığın tepkisiyle karşılaştı.

Yurttaşlar, sık sık “Lütfü istifa” ve “Hükümet istifa” sloganları attı.