HDP, bağış kampanyası başlattı: ‘Hazinemiz halkımız’

HDP, bağış kampanyası başlattı: ‘Hazinemiz halkımız’

Partinin Hazine yardımı hesabına AYM kararıyla bloke konulmuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi (AYM) kararıyla Hazine yardımı hesaplarına bloke konulmasının ardından, “Hazinemiz halkımız” isimli bir bağış kampanyası başlattı.

AYM, HDP’nin Hazine yardımı hesaplarına 5 Ocak günü geçici bloke konulmasına hükmetmişti.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, bugün yaptığı bir açıklamayla partisinin Hazine yardımı hesabına bloke konulmasına karşı “Hazinemiz halkımız” isimli bir bağış kampanyası başlattıklarını duyurdu. Söz konusu kararla, anayasal bir hak olan Hazine yardımının bloke edilerek HDP’nin seçim çalışmasının yürütülemez hale getirilmek istendiğini belirten Günay, şunları kaydetti:

‘HAZİNEMİZ HALKIMIZ’

“Bugün, 'Hazinemiz halkımız' kampanyasını halkımızın yoğun destek ve dayanışma talepleri üzerine başlatıyoruz. Halkımızın gücü ve dayanışmasıyla tarihimizin en görkemli seçim kampanyasını yürüteceğiz.”

Kampanyayı eş genel başkanlar ve milletvekillerinin bağışlarıyla başlattıklarını ifade eden Günay, ardından örgütlü bulundukları bütün il ve ilçelerde yaygınlaştıracaklarını söyledi. Günay, şunları ifade etti:

‘KAMPANYA 3-4 AY BOYUNCA SÜRECEK’

“Amacımız 3-4 ay boyunca sürdüreceğimiz bu kampanya boyunca en az 6 milyon seçmenimize ulaşmaktadır. İlçe ilçe köy köy bu çalışmaları yaygınlaştıracağız. 1 Şubat ile 21 Mart arası 3 milyon kişiye, 21 Mart'tan seçimlere kadar da en az bir 3 milyon kişiye daha ulaşmayı amaçlıyoruz.”