HDP binasına saldıran Mehmet Bayezit için yakalama kararı

HDP binasına saldıran Mehmet Bayezit için yakalama kararı

Davanın ikinci duruşması görüldü.

İstanbul'da HDP binasına spreyli boya ila saldıran Mehmet Bayezit'in yargılandığı dava ertelendi. Saldırgan hakkına yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binasına 25 Mart tarihinde spreyli boya ile saldıran Mehmet Bayezit hakkında "Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması, İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmada, HDP'liler e avukatlar hazır bulundu. Saldırgan Mehmet Bayezit ise duruşmaya katılmadı. HDP İl Örgütü yöneticisi Adalet Ülkü, 20 bin TL'nin üzerinde masraflarının olduğunu ve şikayetçi olduklarını belirtti.

'KİMİNLE BAĞLANTILI OLDUĞU ARAŞTIRILMALIYDI'

Parti avukatı Ferdi Yamar, HDP'nin iktidar tarafından sürekli hedef gösterildiğine işaret ederek, partinin İzmir'deki binasına dönük saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini hatırlattı. Yamar, bu tür saldırıların önüne geçilmesi için caydırıcı kararlar verilmesini istedi. Yamar, iddianamenin hızlıca hazırlandığını belirten Yamar "En azından kişinin kiminle bağlantılı olduğu araştırılmalıydı. Bu eylemin bir alt yapısının olması kuvvetle ihtimaldir. Kamera kayıtlarında da görüleceği gibi saldırgan keşif yaptıktan sonra il binasına saldırıyor" ifadelerini kullandı.

Avukat Yamar, sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

DAVA, YAKALAMA KARARI İLE ERTELENDİ

Mahkeme, sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Saldırı sonrası oluşan maddi zarara ilişkin faturaların dosyaya sunulmasını isteyen hakim, duruşmayı 15 Ocak 2024'e erteledi.

İLK SALDIRI SONRASI SERBEST BIRAKILMIŞTI

Mehmet Bayezit, HDP İstanbul İl Örgütü binasına 25 Şubat tarihinde de saaldırı düzenlemiş ancak tutuklama talebine rağmen serbest bırakılmıştı. (MA)