HDP’den ‘Sezgin Tanrıkulu’ açıklaması

HDP’den ‘Sezgin Tanrıkulu’ açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), katıldığı bir TV programında söyledikleri gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Yanardağ’dan sonra Tanrıkulu linç güruhunun hedefi haline geldi” denildi.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, katıldığı TV100 canlı yayınında sarf ettiği “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan? Onlarca faili meçhul cinayet, benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi?” sözleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

ÖZTRAK ‘KABUL EDİLEMEZ’ DEMİŞTİ

“Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Tanrıkulu hakkında, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez” demişti.

HDP, Sezgin Tanrıkulu hakkında açıklama yaptı. HDP'nin, X hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“AKP-MHP iktidarı, onun siyaset zemininden hareket eden muhalefet partileri, ranttan ve savaştan beslenen çevreler; gerçeği dile getiren herkesi düşmanlaştırıyor, linç ayinleri düzenliyor.

‘YANARDAĞ’DAN SONRA TANRIKULU’

Gazeteci Merdan Yanardağ’dan sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu linç güruhunun hedefi haline geldi.

90’lı yıllarda devlet adına Kürtlere karşı işlenen suçlar günümüzde de devam ettiriliyor. AKP-MHP iktidarı, onun 'milli ve yerli muhalefeti' ise failleri koruyor.

Ermenilere, Kürtlere, Alevilere ve bütün ötekilere karşı işlenen suçları önce inkar edip sonra bunu dile getirenleri susturmaya çalışanlar hakikati gizleyemezler.

‘SUÇLULAR VE ONLARI KORUYANLAR HESAP VERMEKTEN KURTULAMAYACAK’

'Devlet adına işlenen suçları temize çekmekle' görevli bu koronun, Kürtler söz konusu olunca inkarcı, reddiyeci, katliamı savunan yaklaşımı yeni değildir. Hakikati söyleyen Kürt olunca kendi partisi başta olmak üzere hakikate düşman olanların hışmına uğramaktadır. Tarih bu hakikati not etmiştir. Suçlular ve onları koruyanlar hesap vermekten kurtulamayacaktır.

Biz hakikatin yanında durmaya her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz.”