Hilal Kaplan ile eşi Süheyb Öğüt'ten 34 kişi hakkında "terör" suçlaması

Hilal Kaplan ile eşi Süheyb Öğüt'ten 34 kişi hakkında "terör" suçlaması

Sabah yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt, aralarında milletvekili ve gazetecilerin de bulunduğu 34 kişi hakkında şikâyette bulundu.

Sabah yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt, aralarında Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, gazeteciler Murat Ağırel, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, İsmail Saymaz, Kemal Özkiraz gibi isimlerin de bulunduğu 34 kişi hakkında şikayetçi oldu.

Hilal Kaplan Öğüt ve eşi Süheyb Öğüt, aralarında milletvekili ve gazetecilerin de yer aldığı 34 kişi hakkında, "terör, hakaret, iftira gibi" iddialarla şikayetçi oldu. Şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı. İkilinin avukatlığını ise Selman Öğüt ile Hadi Dündar yapacak.

Şikâyet dilekçesinde, “Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, hakaret, iftira, suç uydurma ve savcılık makamının ortaya çıkardığı suçlar” suçlamaları yöneltildi.

Kemal Özkiraz'ın paylaştığı dilekçeye göre hakkında şikayetçi olunan isimler şöyle:

Murat Ağırel, Mesut Aykın, Baransel Ağca, Ali Tarakçı, Taha Ün, Selim Temurçi, Cemile Bayraktar, Cengiz Güldalı, Yasemin Yıldırım, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Mehmet Yakup Yılmaz, Efe Kerem Sözeri, Kemal Özkiraz, Ahmet Şık, İsmail Saymaz, Cengizhan Çekil, Celal Eren Çelik, Kenan Alpay, Atılgan Bayar, Yavuz Değirmenci, İbrahim Yörük, Ümit Karaca, Bülent Korucu, Fidel Okan, Ali Aktaş, Fırat Erez, Nurbaki Enes, Fatih Şahintürk, Aydın Ünal, Tarık Toros, Said Sefa, Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan.

DAHA FAZLA