HÜDAPAR'ın Meclis'teki ilk hedefi, 6284'ü savunan AKP'li Özlem Zengin oldu

HÜDAPAR'ın Meclis'teki ilk hedefi, 6284'ü savunan AKP'li Özlem Zengin oldu

HÜDAPAR'a yakın yayın organında, Özlem Zengin hedef alındı.

İleri Haber

HÜDAPAR'lı isimler AKP listelerinden milletvekili seçilirken, HÜDAPAR'a yakın İLKHA'da yer alan haberde AKP'li Özlem Zengin, 6284'ü savunduğu için hedef alındı.

Seçimlerin ardından AKP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Grup Başkanvekilleri belli oldu. 27. Dönem'de Grup Başkanvekili olarak görev yapan isimlerden Özlem Zengin, 28. Dönem için de Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu ile birlikte Grup Başkanvekili görevini üstlendi. 

Zengin'in görevi, HÜDAPAR'da rahatsızlık yarattı. HÜDAPAR'a yakınlığı ile bilinen yayın organı İLKHA'da, rahatsızlığı dile getiren bir haber yayımlandı.

AKP, PAZARLIK KONUSU YAPMIŞTI

Seçim dönemi öncesi ittifak görüşmelerinde HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmelerde, kadın hakları pazarlık konusu yapılırken; İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının ardından 6284 Sayılı Kanun da hedef alınmıştı. AKP'nin yeni ittifak ortaklarından, kanunun kaldırılmasına yönelik talepler dile getirilmişti.

AKP'li Özlem Zengin ise kanuna desteğini dile getirmiş ve "kırmızı çizgisi" olduğunu ifade etmişti. Zengin'in kadın haklarına yönelik savunması başta AKP olmak üzere ittifak çevreleri tarafından hedef alınırken, Zengin'e destek ise muhalefetteki isimlerden gelmişti.

'GÖREVDEN ALINSIN' TALEBİ

Konuya ilişkin İLKHA'da yer alan haberde ise sosyal medya kullanıcılarının, Müslümanların tasvip etmediği bir konuyu sahiplenenlerin ödüllendirildiğini söylediği iddia edildi. Haberde ayrıca, Zengin'in görevden alınmasına yönelik talebin de dile getirildiği öne sürüldü.

Haber, sosyal medyada da 6284'ün ailede problemlere yol açtığı için tartışıldığı iddiası ile servis edildi.