İnönü Üniversitesi 25 binanın yıkıldığı depremi umursamadı: 'Sınavlar yapılacak'

İnönü Üniversitesi 25 binanın yıkıldığı depremi umursamadı: 'Sınavlar yapılacak'

Malatya'da 25 binanın yıkılmasını, 4 kişinin hayatını kaybetmesini ve yüzlerce kişinin yaralanmasını umursamayan İnönü Üniversitesi, sınavların ertelenmeyeceğini duyurdu.

İleri Haber

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve en az 29 kişinin hayatını kaybettiği, 1243 kişinin de yaralandığı 6,8'lik depremin ardından Malatya'da bulunan İnönü Üniversitesi sınavların yapılacağını açıkladı.

Malatya'da 25 binanın yıkılmasını, 4 kişinin hayatını kaybetmesini ve yüzlerce kişinin yaralanmasını umursamayan üniversite yönetimi, art arda meydana gelen artçı depremleri de görmedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden "Üniversitemizde sınavlar yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize duyurulur" şeklinde bir açıklama yapan İnönü Üniversitesi'nin bu kararına, öğrenciler başta olmak üzere halkın birçok kesiminden tepkiler yağdı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Öğrenci Sendikası ise şunları paylaştı:

"Henüz dünkü depremin şoku atlatılamamışken ve tüm binalar için tehlike sürerken Malatya'da üniversite sınavlarının yapılması kabul edilemez. Öncelikle öğrencilerin can güvenliği düşünülmeli, sınavlar ertelenmelidir!"