İsmail Saymaz, Halk TV'den ayrıldı

İsmail Saymaz, Halk TV'den ayrıldı

Saymaz, Sözcü TV ile anlaştı.

İleri Haber

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Halk TV'den ayrıldığını duyurdu. Saymaz'ın açıklamasının ardından Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek de yaptığı paylaşım ile Saymaz kendileriyle birlikte çalışacağını belirtti.

Saymaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla Halk TV ile yollarımız ayrıldı. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV emekçilerine ve sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı.

Delek ise Saymaz'ın paylaşımı sornası Twitter hesabından, "Sevgili arkadaşım, son dönemin en iyi muhabir/gazetecisi İsmail Saymaz aramıza hoş geldin. Seninle daha da güçlü olacağımız kesin. Sözcü TV'den gözünüzü alamayacaksınız" paylaşımında bulundu.

PATRON MAHİROĞLU'NUN PAYLAŞIMI

Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, öğle saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Mücadele süreklilik ister, omurga ister, ülkeye ve halkına bağlılık ister. Halk, baskıyı görünce alanı terk edenleri değil; ülkesi uğruna savaşanları bağrına basar" paylaşımında bulunmuştu.

Yaşanan gelişmeler sonrası Halk TV tarafından açıklama yapıldı. İsmail Saymaz ile yapılan sözleşmenin bitimine 4 ay olmasına rağmen Saymaz'ın ayrılmak konusunda ısrarcı olduğu söylenirken, "Bu tutumu hiç profesyonelce ve etik bulmadığımızı ifade etmek isteriz" denildi.

HALK TV'DEN SAYMAZ'A TEPKİ

Halk TV'den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Halk TV çalışanlarından İsmail Saymaz, sözleşmesinin bitimine 4 ay olmasına karşın kurumumuzla olan bağını kopararak bir başka yayın kuruluşuna geçmeyi tercih etti. HALK TV ailesi olarak İsmail Saymaz'a yeni kurumunda başarılar dilerken yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek için bu açıklamayı yapmayı bir zorunluluk olarak görüyoruz:

Halk TV çalışanlarından İsmail Saymaz Ağustos ayına kadar geçerli sözleşmemiz olmasına rağmen bir başka grupla anlaştığını belirterek dün itibariyle Halk TV Ailesi’nden ayrılmak istediğini tarafımıza bildirmiştir.

Kendisine sözleşmemizi hatırlatıp Ağustos ayında ayrılabileceğini söyledik. Bunu kabul etmeyince seçim sonrasında ayrılmasını talep ettik.

Fakat Saymaz bu önerilerimizi de kabul etmedi ve bir süredir görüşme halinde olduğu kuruma gitmek için HALK TV'den ayrılmakta ısrar etti.

Bu tutumu hiç profesyonelce ve etik bulmadığımızı ifade etmek isteriz.

Halk TV yoluna kararlılıkla devam edecektir. Saymaz’ın da yolu açık olsun."

DAHA FAZLA