İsmail Saymaz: Kırşehir Cezaevi'nden izne çıkan 15 yabancı suçlu firar etti

İsmail Saymaz: Kırşehir Cezaevi'nden izne çıkan 15 yabancı suçlu firar etti

Saymaz, bakanlık yetkilisinin de konuyu doğruladığını belirtti.

İnfaz düzenlemesi ile Tekirdağ Cezaevi'nden yüzlerce kişinin salıverildiğini açıklayan İsmail Saymaz, düzenleme kapsamında Kırşehir Cezaevi'nden izinli olarak ayrılan 15 suçlunun da firar ettiğini belirtti. Firarı doğrulayan bir bakanlık yetkilisi ise "İnfial uyandıracak bir durum değil" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Tekirdağ Cezaevi'ndeki 803 yabancı suçlunun 31 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren infaz indiriminden yararlandırılarak salıverildiğini açıklamamıştı. Saymaz, konuya ilişkin yazısının ardından İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in verdiği ve henüz yanıtlanmayan soru önergesine de işaret ederek, "Bu suskunluk 803 yabancı suçlunun salıverildiğini doğruluyor. Ayrıca diğer cezaevlerindeki yabancıların da bırakılmış olabileceğine dair kuşkularımı haklı çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

Sözcü'deki köşe yazısında, "Skandalın ikinci perdesi Ankara'da açıldı" diyen Saymaz, infaz düzenlemesinden yaralarlanarak Sincan Cezaevi'nden Kırşehir Açık Cezaevi'ne gönderilen 155 yabancı suçludan 15'inin firar ettiğini kaydetti.

Söz konusu kişilerden bazılarının isimleri ve suçlarını sıralayan Saymaz, "Listede uyuşturucu satıcılığı, yağma, yaralama, cinayet, cinsel saldırı ve hırsızlık suçları ağırlığı oluşturuyor" derken, 44 kişinin ise hala izinde olduğunu ve firar edip etmediklerinin izin süresi bitince anlaşılacağını belirtti.

'İNFİAL UYANDIRACAK BİR DURUM DEĞİL, GENEL İTİBARIYLA DÖNÜYORLAR'

Saymaz, Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, Kırşehir Cezaevi'nden 15 kişinin firar ettiğini doğruladığını belirtti.

Saymaz, konuya ilişkin sorularına aldığı yanıtı ise şöyle aktardı:

"Bunlar açığa çıkınca dava dosyaları ve iyi hallerine göre diğer mahkumlar gibi ayda 3 gün ila 7 gün arasında izin kullanıyor. Hepsi aynı anda toplu şekilde değil, farklı tarihlerde gruplar halinde izne çıktı. Bunlardan 15'i dönmedi. Türk mahkumlarla mukayese ettiğimizde aynı oranda. İnfial uyandıracak bir durum değil. Halen 44'ü izinde. Genel itibarıyla geri dönüyorlar."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.