İsmail Saymaz'ın yazısına HÜDAPAR'ın talebiyle erişim engeli

İsmail Saymaz'ın yazısına HÜDAPAR'ın talebiyle erişim engeli

HÜDAPAR, Fatih Altaylı'nın yazısına da erişin engeli getirtmişti.

İsmail Saymaz'ın Hizbullah tarafından katledilen Konca Kuriş'in abisi Mehmet Genç ile yaptığı söyleşiye, HÜDAPAR'ın talebiyle erişim engeli getirildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Hizbullah tarafından 1998’de kaçırılan ve Konya’da bir evde 38 gün işkence edildikten sonra öldürülen ve kaybolduktan 555 gün sonra evin temeline gömülmüş halde bulunan İslamcı feminist yazar Konca Kuriş’in abisi Mehmet Genç ile bir söyleşi yapmıştı.

Halk TV'nin internet sitesinde yayımlanan söyleşide Genç, "Bizim kanımıza dokundu. Hüda Par’ın ne olduğunu biz aile olarak biliyoruz. Edip Gümüş, Cemal Tutar ve Hüseyin Velioğlu işin tepesiydi. Velioğlu’nu ölü ele geçirdiler, Gümüş ve Tutar’ı tutukladılar, 2011’de serbest bıraktılar. Davul zurnayla kaçtılar. Ondan sonra bu kişi (Gümüş) Hüda Par’ı kurdu. Hüda Par’ın bir katliam örgütü olduğunu biliyoruz. Bunların legal vaziyete geçmesi şartlar gerektirdiği için. Bunlarla ittifak yapmayı kanımız donarak izliyoruz, doğru bulmuyoruz" demişti.

İSMAİL SAYMAZ'DAN AÇIKLAMA

Evrensel'in aktardığına göre Saymaz'ın söz konusu söyleşisine, HÜDAPAR'ın talebiyle erişim engeli getirildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saymaz, "Hizbullah tarafından katledilen Konca Kuriş’in ağabeyi Mehmet Genç’le yaptığım söyleşiyi içeren köşe yazım hakkında Hüda Par’ın başvurusu üzerine erişime engelleme kararı alındı. Yarın Hizbullah hakkındaki yazılar da engellenirse hiç şaşırmam" ifadelerini kullandı.

FATİH ALTAYLI'NIN YAZISINA DA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Gazeteci Fatih Altaylı'nın bir yazısına da HÜDAPAR'ın talebiyle erişim engeli getirilmişti.

DAHA FAZLA