İsrail-Filistin çatışmalarında 8. gün

İsrail-Filistin çatışmalarında 8. gün

İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 315 artarak, 2215 oldu. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. 

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Sekizinci gününe giren çatışmalarda, İsrail'in Gazze'ye saldırıları gece boyunca da devam etti. İsrail uçakları, gece saatlerinde Cebaliya Mülteci Kampı ile Meşru Beyt Lahiya'yı yoğun bombardımana tuttu. 

İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 315 artarak, 2215 oldu. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. 

Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim’den bu yana, İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 51 Filistinlinin öldüğü belirtildi. Uluslararası Af Örgütü, çatışmalarda İsrail'in beyaz fosforlu top mermi kullandığını doğruladı.

Dün yaptığı açıklama ile Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirimde bulunan İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinli sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi. Birleşmiş Milletler ise böyle bir hareketin yıkıcı sonuçları olacağı yönünde uyarı yaptı. İsrail ordusundan, sivillerin güneye kaydırılması talebinin iptal edilmesi istendi. İsrail ordusu bu talebin, BM personeli için de geçerli olduğunu kaydetti.

VERİLEN SÜRE DOLDU

İsrail’in sivillerin Gazze’yi boşaltması için verdiği süre doldu. Kapsamlı kara harekâtı öncesinde dün gece İsrail ordusu, sızma harekatı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, kara birliklerinin Gazze'ye baskınlar düzenlediğini duyurdu. Keşif amaçlı baskınlara piyade ve tank birlikleri de katıldı.

Sabah saatlerinde açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, ordunun kara harekâtı için hazır olduğunu söyledi.

Hedeflerinin, Hamas’ın askeri kapasitesini yok etmek olduğunu söyleyen sözcü, Lübnan sınırında da tansiyonun yüksek olduğunu, Hizbullah’ın hareketlerinin de yakından takip edildiğini söyledi.

NETANYAHU: BU DAHA BAŞLANGIÇ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudilerin kutsal günü olan Şabat’ta halka seslenerek, “Hamas’a sert bir darbe vuruyoruz ama bu yalnızca başlangıç. Hamas’ı yok edeceğiz ama bu zaman alacak” dedi.