İsrail'in ırkçı bakanı: 'Filistin halkı, tarihi, kültürü yoktur'

İsrail'in ırkçı bakanı: 'Filistin halkı, tarihi, kültürü yoktur'

Bezalel Smotrich, Filistin'i hedef aldı.

İleri - Dış Haberler

İsrail hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria'nın idaresinden sorumlu Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistinlilerin, Filistin tarihinin ve kültürünün olmadığını iddia etti.

Reuters'ın haberine göre, Fransa'da konuk olduğu bir konferansta konuşan Smotrich, "Filistin tarihi ve kültürü var mı? Yok. Filistinli diye bir şey de yok" şeklinde ırkçı sözler sarf etti. 

Sınırları işgali altındaki Filistin toprakları Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze ve Ürdün'ü de içine alan bir İsrail haritası önünde konuşan Smotrich, konuşmasının ardından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Filistin Başbakanı Mohammad Shtayyeh, Smotrich'in sözlerinin "şiddete teşvik" olduğunu belirterek kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da İsrailli siyasilerin Filistinlilerin meşru haklarını inkar ettiği belirtilerek, "Halkımıza karşı Yahudi aşırılığını ve terörizmi körükleyen bir ortamı teşvik ediyorlar" denildi.

SİCİLİ KİRLİ

Geçen ay Batı Şeria'nın Huwara kasabasında silahlı bir Filistinlinin iki Yahudi yerleşimciyi öldürmesi ve yasadışı yerleşimcilerin kasabadaki Filistinlilere ait evleri ve arabaları ateşe vermesi üzerine Smotrich, Huwara'nın yok edilmesi gerektiğini söylemişti.