İstanbul’da ‘İsrail’ protestoları: Bir kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da ‘İsrail’ protestoları: Bir kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi gözaltına alındı

İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısının ardından birçok ilde protestolar düzenlendi.

İstanbul Valiliği, İsrail’in dün (17 Ekim) Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği ve en az 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından İstanbul’da yapılan protestolara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada protestolar sırasında bir kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısında en az 500 kişinin yaşamını yitirdiğinin açıklanmasının ardından, İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan çok sayıda yurttaş İsrail’i protesto etti.

Levent'te bulunan Başkonsolosluğun bulunduğu sokağa girmeye çalışanlara polis engel olmak istedi. Arbedenin yaşandığı olaylarda polis, protestoculara biber gazı da sıktı.

SAADET PARTİLİ NURİ TÜFEKÇİ’NİN BABASI YAŞAMINI YİTİRDİ

Olaylar sırasında bir yurttaş yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren kişinin Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi'nin babası Eshabil Tüfekçi olduğu öğrenildi.

‘5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI’

İstanbul Valiliği, protestolara ilişkin bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle: 

“Çarşamba günü, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlarımızdan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur. Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Ayrıca polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alınmıştır.

‘43’Ü POLİS TOPLAM 63 VATANDAŞ YARALANDI’

Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı - terör saldırılarını andıran – bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz.”