İstanbul'da orman yangını: 6 hektar alan zarar gördü

İstanbul'da orman yangını: 6 hektar alan zarar gördü

Pendik'teki yangında 6 hektar orman alanı zarar gördü.

İstanbul'un Pendik ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınında 6 hektar alan zarar gördü. Çevredekiler ise yangının, ormanın ortasından başladığını belirtti ve kasıt olduğunu savundu.

Yangın, dün akşam saat 21.30 sıralarında Kurtdoğmuş köyündeki ormanlık alanda çıktı. Yangını fark eden köy sakinleri, Itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederken, polis ekipleri ise alanda incelemelerde bulundu.

Ekiplerin uzun süren çalışmasından sonra yangın, daha fazla büyümeden söndürüldü. Yangın sırasında yaklaşık 6 hektarlık alanın yandığı öğrenildi. Polis ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlattı.

'BİZ KASITLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Yangını ilk fark eden köy sakinlerinden Yusuf Artıç, "Gece saatlerinde ufaktı yangın, birden büyümeye başladı. Biz kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü yol başından değil de orta yerinden yakılmış. Yani bizim müdahale etme şansımız pek olmadı. Yer çok sarp ve ormana giriş için yol yok. İkinci alçaktan üçüncü alçağa geçti. Aşağı yukarı yaklaşık 300-400 metre yukarı çıktı ateş" derken, müdahalede çok geç kalındığını ifade etti.

'KENARDAN DEĞİL ORTADAN BAŞLAMIŞ'

Kurtdoğmuş köyü muhtarı Muhammed Ali Özyurt da yangının ormanın ortasından başladığını belirterek, "Kasıtlı olduğu oradan belli. Kenardan başlamış değil tam orta noktasından, iki yerden başlatılan bir yangındı" diye konuştu. (DHA)

DAHA FAZLA