İstanbul’da özel bakımevinde hastaya şiddet

İstanbul’da özel bakımevinde hastaya şiddet

Valilikten yapılan açıklamada, bakımevinin faaliyetlerine son verildiği bildirildi.

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan bir özel bakımevinde, çalışanların yatalak bir hastaya şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesi üzerine, bakımevinin faaliyetlerine son verildi ve hastaya işkence eden N.Ç. gözaltına alındı.

Büyükçekmece’de bulunan bir bakımevinde çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülerde, bakımevinde çalışan bir kişinin yatalak hastaya şiddet uyguladığı ve görüntüyü çeken kişinin ise o anları gülerek kaydettiği görüldü.

‘BAKIM MERKEZİNİN FAALİYETLERİNE SON VERİLDİ’

Sosyal medyada çok büyük tepki çeken görüntüler üzerine çalışanlardan N.Ç.’nin gözaltına alındığı bildirildi. İstanbul Valiliği de konuya ilişkin şu açıklamayı yayımladı:

“24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece İlçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup merkezde kalan engellilerimizin, çevrede bulunan uygun bakım evlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir.”