İstanbul'daki Onur Yürüyüşü'ne çağrı

İstanbul'daki Onur Yürüyüşü'ne çağrı

Onur Haftası kapsamında yarın Beyoğlu'nda bir araya gelinecek.

İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi tarafından yapılan açıklama ile yarın yapılacak Onur Yürüyüşü'ne katılım çağrısında bulunuldu.

Onur Haftası kapsamında Türkiye'nin farkı kentlerinde eylem ve etkinlike yönelik engelleme girişimleri devam ederken, İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi de açıklama yaptı. Yarın Beyoğlu'nda yapılması planan basın açıklamasına destek çağrısında bulunulurken, "bir arada yaşamı savunan herkese" seslenildi ve "Yarın herkesi bizlere destek olmaya ve onurumuzu kutlamaya davet ediyoruz" denildi. 

İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi'nin çağrısı şöyle:

"Bu sene 'direniş' teması ile düzenlenen 30. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Pazar günü saat 17:00’de Sıraselviler’de gerçekleşecek olan 20. İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü ile son buluyor.

İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü Komitesi, direnerek kazanılacağını bilen herkesi 26 Haziran Pazar günü saat 17:00’de İstanbul’da Beyoğlu İlçesi’nde yer alan Sıraselviler Caddesi’ne çağırıyor:

Tüm LGBTİQA+’lar ve bir arada yaşamı savunan herkese;

20. İstanbul LGBTİQA+ Onur Yürüyüşü Komitesi olarak; her gün her an, sokakta, okulda, otobüste, evde, işte varlığıyla direnen, her yürüyüşü onur yürüyüşü olan ya da olmayan tüm lubunyaları ve tüm fobi karşıtlarını 26 Haziran günü saat 17:00’de Sıraselviler Caddesi’nde gerçekleşecek basın açıklamamızı okumak için bir araya gelmeye çağırıyoruz. Sıraselviler önünde başlayacak lâkin 1-2 sokağa sığmayıp caddelere, meydanlara taşacak olan buluşmamız, dans ederek, sloganlarımızı atarak, pankartlarımızla; neşemiz, kahkahalarımız ve direnişimizle tüm Taksim’e, İstanbul’a yayılsın.

Yarın herkesi bizlere destek olmaya ve onurumuzu kutlamaya davet ediyoruz."

METRO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Metro İstanbul yaptığı duyuruda sefer iptallerinin İstanbul Valiliği’nin kararı olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“İstanbul Valiliği kararınca 26 Haziran Pazar günü saat 11.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Şişhane, Taksim istasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane, Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır.”

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

Diğer yandan Beyoğlu’nda da saat 11.00 itibarıyla geçici olarak trafiğe kapatılacak yollar şöyle:

"Sıra Selvı̇ler Caddesi (Meşelı̇k Sokak'tan Taksı̇m Meydanı istı̇kameti), Taksı̇m Meydanı (büfeler önü - İstı̇klal Caddesı̇'ne bağlanan yol), Refı̇k Saydam Caddesı̇'nden Asmalı Mescı̇t Caddesı̇'ne gı̇rı̇ş-çıkış, Ensı̇z Sokak (ilk Beledı̇ye Caddesi kesişimi), Balo Sokak (Turnacıbaşı Caddesi keşimi), Sadrı̇ Alışık Sokak (Atıf Yılmaz Caddesi), Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelı̇k Sokak, Sadrı̇ Alışık Sokak'tan İstı̇klal Caddesı̇'ne gı̇dı̇ş istı̇kameti, Yeni Çarşı Caddesi (İstı̇klal Caddesi keşı̇sı̇mi), Taksı̇m Tünel gı̇rı̇şi, İstı̇klal gı̇rı̇şi, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Bı̇llurcu Sokak, Dı̇van Kavşağı, Kazancı Yokuşu. Şişhane Meydan ve bağlı ara sokaklar, Firuzağa Meydan ve bağlı ara sokaklar."

DAHA FAZLA