İstismardan tutuklanan Uşşaki tarikat lideri Nurullah emlak zengini çıktı!

İstismardan tutuklanan Uşşaki tarikat lideri Nurullah emlak zengini çıktı!

İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında çocuğa yönelik cinsel istismardan tutuklanan, Fatih Nurullah ismiyle bilinen Uşşaki tarikat liderinin emlak zengini olduğunu yazdı.

Sözcü yazarı gazeteci İsmail Saymaz bugünkü yazısında 12 yaşında bir kız çocuğunu istismar eden Fatih Nurullah takma adını kullanan Uşşaki tarikat lideri  Eyüp Fatih Şağban’ın emlak zengini olduğunu yazdı.

İstismarcı Şağban tutuklanmadan önce emniyete verdiği ifadesinde emekli ve aylık 8-10 bin lira geliri olduğunu belirtirken Saymaz, Şağban’ın üzerine kayıtlı 16 bina ve 7 daire olduğunu açıkladı. Yalnızca Şağban’ın değil aile üyelerinin de üzerlerine kayıtlı onalrca mülk bulunduğunu belirten Saymaz, “İddiaya göre Şağban, tutuklandığı günden beri tarikatı oğulları aracılığıyla yönetiyor. Cezaevinin kendisi için medreseye dönüştüğünü ve çok güzel rüyalar gördüğünü yayarak, tarikatı bir arada tutmaya çabalıyor. 'Halifeler görevlerine devam etsin' diye emir verip dışarıya çıkacağı güne hazırlanıyor” dedi.

‘UŞŞAKİ HOLDİNG’

Gazeteci İsmail Saymaz önceden alçıpan dükkanında esnaf olan Şağban’ın dergah kurmasıyla birlikte Kuzey Afrika’ya kadar yayılan holding sahibi olduğunun altını çizerek şunları ekledi:

“Türkiye'de tarikat ve cemaatlerin holdinge, şeyhlerin CEO'ya, müritlerin müşteriye dönüştüğünün açık kanıtıdır. Karşımızda, iddia ettikleri gibi, Allah'a neşeyle bağlanmış, dünya malından yüz çevirip ahiret için tasarruf eden, bir lokma bir hurma yaşayan dervişanlar dünyası yoktur.

Bütün yatırımları, Şağban'ınki gibi dünyalıklara dairdir.

Şağban, 20 yıl önce alçıpan dükkanını kapatıp Beyoğlu'da, Uşşakiliğin kurucusu olan Pir Hasan Hüsamettin'in mezarının bulunduğu dergahın hemen çaprazında kendi dergahını açtı. Dergah dediysem, “Uşşaki Holding” diye anlayın.

Holding bünyesinde; Gülzari Mualla Kültür, İlim ve Araştırma Vakfı'nı…

Nurani Derneği'ni, Nurani TV'yi, Hayır Eli Derneği'ni…

Dersaadet Yayıncılık ve Organizasyon Anonim Şirketi'ni kurdu.

20'yi aşkın şehirde 60'ı aşkın dergaha kavuştu.

Kuzey Afrika'ya, Almanya'ya ve Fransa'ya yayıldı”