Kanal İstanbul'un çevresindeki yolları Saray'ın müteahhidi yapacak

Kanal İstanbul'un çevresindeki yolları Saray'ın müteahhidi yapacak

Kanal İstanbul'un çevresindeki yolları kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun ihalesini, Saray’ı yapan Rönesans Grup kazandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''hayalim'' diyerek bilim insanlarının uyarılarına rağmen hayata geçirmekte direndiği Kanal İstanbul projesini çevreleyen yolları da kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun “Nakkaş-Başakşehir kesimi” ihalesini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı yapan Rönesans Grup’un kazandığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Yap-işlet-devret modeli ile yapılan yol ihalesi ile görüldü ki Kanal İstanbul Yenişehri görmek için bile vatandaş para ödeyecek” dedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, ihaleyi kazanan Rönesans Grup’un, Kanal İstanbul kapsamında inşaa edilecek olan Yenişehir yollarını da inşa edeceği belirtildi. Proje tamamlandığında, söz konusu yolu ya da hattı kullanmak isteyen araçlar da ilan edilecek “geçiş bedeli”ni ödeyecek.

'YENİŞEHRİ GÖRMEK İÇİN BİLE VATANDAŞ PARA ÖDEYECEK'

İhale kapsamındaki yolları inceleyen İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman “Pandemi döneminde tarihi köprülerin ihalesinden sonra şimdi de projenin yolları ihale edildi. İlgili ihale edilen yollar incelendiğinde yolların Kanal İstanbul ‘Yenişehir’in yolları da olduğu görülüyor. Kanal İstanbul inanılmaz bir hız ve acele ile ilerliyor. Ne pandemi dinliyor ne de kriz. Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen yol ihalesi ile görüldü ki Kanal İstanbul Yenişehri görmek için bile vatandaş para ödeyecek” diye konuştu.

DAHA FAZLA