Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız çalışıyor

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız çalışıyor

Kılıçdaroğlu, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, yardımlara ilişkin bilgi verdi ve belediye başkanlarının çalıştığını kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. "Gerçekten de büyük bir sorunla karşı karşıyayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu biliyoruz. En büyük arzumuz bu acıları bir daha yaşamamak ve bunun önlemini akılcı politikalarla almak. En büyük arzumuz bu" dedi.

Arama kurtarma çalışmalarında yer alan herkese teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Olay gerçekleştiği andan itibaren genel merkeze sabah saatlerinde geldik. Belediye başkanı arkadaşlarımız harekete geçmişlerdi. 51 belediyemiz 707 araç gönderdi. 3 bin 637 personel görev yapıyor. Kurtarma araçları, iş makinaları, itfaiye ve ambulans. Gıda, ısınma, yardım malzemeleri gönderildi. 15 içme suyu tırı, 21 gıda tırıı, 9 mobil mutfak tırı, 42 bin 500 battaniye 3 bin 500 ısıtıcı ve hijyen malzemeleri gönderildi. Belediye başkanlarımız hala çalışıyorlar. Milletvekili arkadaşlarımız her bili bir ildedir. Oradaki şikayetleri, belediye başkanımıza aktarıyorlar. Depremde valilerimizi aradım. 11 ilin belediye başkanını aradım, geçmiş olsun, başsağlığı dileklerimi ilettim. Her türlü taleplerini belediye başkanı arkadaşlarımızın karşılayabileceğini ilettim" ifadelerini kullandı.

'AKP MİLLETVEKİLİMİZ YAKUP TAŞ'IN ENKAZ ALTINDA OLDUĞU HABERİ GELDİ'

CHP lideri sözlerinin devamında, "AK Parti milletvekilimiz sayın Yakup Taş, Adıyaman'da enkazın altında olduğu haberi geldi. Sayın Elitaş'ı aradım; onlar da kaygıyla izlediklerini, henüz bir haber alamadıklarını ifade etti. Az önce Malatya Gündüz Bakımevi'nde bir görüntü medyaya yansıdı. Veli Ağababa'yı aradım, ne pahasına olursa olsun o insanları bir otele yerleştirin. Ayakta kalan bir otele yerleştirilmesini ifade ettim. Gerekirse Malatya dışında bir otele taşıyalım, bu insanlar sokakta olmasın diye. Türkiye seferber olmalı. Hepimizin başı sağolsun, milletimizin başı sağolsun. İnşallah can kaybımız fazla olmaz. Kurtarma ekipleri zor koşullarda canla başla çalışıyorlar. Belediye, askerlerimiz, güvenlik güçlerimize minnet borçluyuz" diye konuştu.