Koca, Tıpta Uzmanlık Kurulu kararlarını açıkladı

Koca, Tıpta Uzmanlık Kurulu kararlarını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Uzmanlık Kurulu kararlarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanların, kendi kurumlarının uygun görmesiyle, başka kurumlarda görevlendirilebileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Adıyaman'da tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanların, olağanüstü hal (OHAL) süresi içinde başvuranların kendi eğitim kurumlarının uygun görmesi halinde, eğitim verme yetkisi bulunan başka kurumlarda görevlendirilebileceğini duyurdu.

Kararın, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sebebiyle tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alan öğrencilerin durumunu da içerdiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıpta Uzmanlık Kurulunun, depremden etkilenen illerde uzmanlık eğitimi gören öğrencilerin durumunu kapsamlı bir şekilde değerlendirdiğini, bu değerlendirmeler sonucunda, 2293 sayılı kararın alındığını ve kararın Türkiye genelindeki tüm eğitim kurumlarına duyurulması için resmi yazışma sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğrencilerin, kendi eğitim kurumları tarafından uygun görülmesi halinde, başka kurumlarda görevlendirilmelerine izin verilecek olmasının, uzmanlık eğitimlerinin aksamadan devam etmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tıpta Uzmanlık Kurulu açıkladı. Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimini Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta almakta olan arkadaşlarımızdan Olağanüstü Hal süresi içinde başvuranlar, kendi eğitim kurumlarının uygun görmesi halinde, eğitim verme yetkisi bulunan başka kurumlarda görevlendirilebilecek" dedi.

DAHA FAZLA