Kocaeli'de doğal gaz patlaması: 5 yaralı

Kocaeli'de doğal gaz patlaması: 5 yaralı

Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kocaeli'deki bir apartmanda meydana gelen doğal gaz patlamasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Patlamaya, intihar girişiminin neden olduğu iddia edildi.

Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Gölcük Kavaklı Mahallesi 100. Sokak’ta meydana geldi. 3 katlı bir binanın 3. katında yaşanan patlama nedeniyle dairenin 2 odasının duvarları binanın bahçesine düşerken, komşu binaların camları kırıldı. Patlama sesi çevrede büyük korku yarattı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, sağlık ekipleri ise 5 yaralıya ilk müdahalede bulundu. Hastanelere götürülerek tedavi altına alınan yaralılarından 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Binada çıkan yangın, itfaiyenin yaklaşık bir saat süren çalışması ile söndürüldü. Yaşanan patlama nedeniyle mahallenin tamamında elektrik ve doğal gaz kesintisi yapıldı.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

Patlamanın doğal gazdan kaynaklandığı ve 41 yaşındaki Mikdat Ç. ile 65 yaşındaki annesi Hanım A.'nın birlikte yaşadığı evde meydana geldiği öğrenildi. Vücutlarında yanıklar oluşan Mikdat Ç. ve annesi ağır yaralanırken, alt katta yaşayan ailenin 3 ferdi de yaralandı. Patlamanın, Mikdat Ç.'nin intihar etmek amacıyla doğal gaz vanalarını açtıktan sonra evde ateş yakması sebebiyle meydana geldiği iddia edildi. İtfaiye ekipleri, patlamanın kesin sebebini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

DAHA FAZLA