Kocaeli'de yurttaşlar çelikhane tesisi projesinin ÇED toplantısına izin vermedi

Kocaeli'de yurttaşlar çelikhane tesisi projesinin ÇED toplantısına izin vermedi

Kocaeli'de çelikhane ve haddehane tesisi projesine karşı çıkan yurttaşlar ÇED toplantısına izin vermedi.

İleri Haber

Kocaeli'de yurttaşlar, Yıldızlar Yatırım Holding tarafından Kartepe Uzunbey'de faaliyete sokulmak istenen 3 milyar TL'lik çelikhane ve haddehane tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını bir kez daha iptal ettirdi. Proje için geçen şubat ayında da ÇED toplantısı yapılmak istenmişti. 

Bugün ÇED toplantısının yapılacağı bölgeye giden yurttaşlar projeye karşı tepkilerini dile getirdi. ÇED toplantısına pek çok siyasi parti temsilcisi ve milletvekilleri ile birlikte Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kocaeli İl Örgütü üyeleri, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD), CHP, İYİ Parti, HDP, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) temsilcileri de katıdı.

Toplantısı öncesinde solan girişinde arbede çıktı. Projeye karşı çıkan yurttaşlar, şirket temsilcilerine ve ÇED komisyonu üyelerine tepki gösterdi. Yurttaşlar sık sık, "Kartepe bizimdir bizim kalacak" sloganı attı. Arbede sırasında yurttaşlar ile şirket yetkilileri arasına çevik kuvvet ekipleri girdi. 

Kartepe'ye yapılması planlanan çelikhane ve haddehane tesisi projesine tepki gösteren bir yurttaş ise "Ülkeyi soydular, yeter! Memlekete çökmüş çetelerle uğraşın" dedi.

ÇED toplantısı tepkilerin ardından bir kez daha iptal edildi. 

DAHA FAZLA