KPSS ve YKS takvimini açıkladı

KPSS ve YKS takvimini açıkladı

YKS oturumları için başvurular başladı.

İleri Haber

KPSS ve YKS takvimi açıklandı. Depremlerin yıkıma yol açtığı 4 ilde YSK yapılmayacağı belirtildi ve başvuruların başladığı açıklandı.

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 17-18 Haziran'daki YKS oturumları için başvurular bugün itibarıyla başladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için başvuruların bugünden itibaren yapılacağını bildirdi. Yapılan açıklamada, "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır" denildi.

Başvuru taarihlerine ilişkin, "Adaylar başvurularını, 8 Mart 2023 tarihinde saat 12.00’den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

KILAVUZ HAZIRLANDI

Sınava ilişkin ayıntılı bilginin 2023-YKS Kılavuzu’nda yer aldığı kaydedilirken, "2023 Milli Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) başvuran adayların da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2023-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur. Ayrıntılı bilgi 2023-MSÜ Kılavuzu’nda yer almaktadır" detayı paylaşıldı.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu için tıklayın.

4 İLDE SINAV YAPILMAYACAK

ÖSYM, depremlerin yıkıma yol açtığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS yapılmayacağını ve adayların istedikleri illeri tercih ederek sınava girebileceklerini açıkladı.

Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin takvim de açıklandı. ÖSYM Başkanı Ali Ersoy yaptığı yazılı açıklamada, "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak" ifadelerini kullandı. 

2023 Yılı Sınav Takvimi'ne, "osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

DAHA FAZLA