Kudüs’te sinagoga silahlı saldırı düzenlendi

Kudüs’te sinagoga silahlı saldırı düzenlendi

Saldırıda 7 İsrailli yaşamını yitirdi.

Kudüs’teki bir Yahudi yerleşim biriminde bulunan sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 7 İsrailli yaşamını yitirirken, polis ekipleri saldırganı etkisiz hale getirdi.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Neve Yakov meydanındaki bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendiği aktarıldı.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırıya ilişkin İsrail polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırganın sinagoga gelerek çevredekilere silahla ateş açmaya başladığı belirtildi. Olay yerine gelen polis ekipleri ile saldırgan arasında yaşanan çatışmada, saldırganın etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı’ndan olaya ilişkin yapılan ilk açıklamada ise silahlı saldırı sonucu 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2’si ağır en az 5 kişinin yaralandığı aktarılırken, ilerleyen saatlerde can kaybının 7’ye yükseldiği bildirildi.

İSRAİL SALDIRISINDA 9 FİLİSTİNLİ KATLEDİLMİŞTİ

İsrail askerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı’na 26 Ocak günü sabah saatlerinde düzenlediği baskında, aralarında 60 yaşında bir kadının da bulunduğu 9 Filistinli katledilmişti. Baskın üzerine bölgede yaşanan olaylarda ise 22 yaşında Filistinli bir genç yaşamını yitirmişti.