Lavrov: Bakü ve Erivan nihai barışa yakın

Lavrov: Bakü ve Erivan nihai barışa yakın

Azeri ve Ermeni dışişleri bakanlarının ikili temaslara başladığı bildirildi.

İleri - Dış Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azeri ve Ermeni mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği üçlü görüşmeyle birlikte her iki tarafın konumunun birbirine yakınlaştığını belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'la başkent Moskova'da görüşen Lavrov, "Barış anlaşması başta olmak üzere ele aldığımız diğer maddelerde her iki tarafın bakışını birbirine yaklaştırmayı başardık" dedi.

Üçlü görüşmenin ardından Azeri ve Ermeni dışişleri bakanlarının ikili temaslara da başladığını aktaran Lavrov, gelecek hafta üç ülkenin liderlerinin bir araya gelmesine ilişkin planı değerlendirerek "Bu görüşmeden de olumlu sonuç alınmasını umuyoruz. Taraflar nihai anlaşmaya yakın" ifadesini kullandı.

'ZOR OLDUĞUNU KABUL ETTİLER'

Bununla birlikte Azeri ve Ermeni sınırının belirlenmesi üzerine de yakın bir zamanda toplanacaklarını vurgulayan Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Partnerlerimiz bugün, sınır belirlenmeden, ulaşım ve ekonomik ilişkiler önündeki engeller kaldırılmadan, Karabağ ve Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki genel iyileşme ve güvenlik sağlanmadan barış anlaşmasının somut maddelerde ilerleme kaydetmenin zor olduğunu kabul ettiler."