Mahsa Amini'nin ailesinin avukatı konuştu

Mahsa Amini'nin ailesinin avukatı konuştu

Avukat Saleh Nikhbakht, Amini'yi İranlı yetkililerin öldürdüğünü söyledi.

Mahsa Amini'nin ailesini temsil eden avukatlardan Saleh Nikhbakht, Amini'nin İranlı yetkililer tarafından öldürüldüğünü söyledi.

İran'da ahlak polisi tarafından kıyafet kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hastaneye kaldırılan ve hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ailesi temsil eden avukatlardan Saleh Nikhbakht, Amini'nin İranlı yetkililer tarafından öldürüldüğünü söyledi. Amini'nin sağlık sorunları olduğu ve bunun ölümüne yol açmış olabileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Nikhbakht, "Amini hakkındaki hastalık iddiaları yalandır ve ciddiye alınmamalıdır" ifadelerini kullandı.

'MAHKUMLARIN ÖLDÜRÜLMESİ AMİNİ'YE MAHSUS BİR DURUM DEĞİL'

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, ülkede birçok kişinin gözaltında hayatını kaybettiğini dile getiren avukat, "Mahkumların öldürülmesi Amini'ye mahsus bir durum değil" dedi. Cinayetin sorumlularının yargılanacağından umutlu olmadığını söyleyen avukat, ailenin hukuk ekibinin Amini'nin ölümüne ilişkin bir soruşturma komisyonu kurulması yönünde talepte bulunacağını aktardı.

76 ÖLÜM, BİN 200 GÖZALTI

Amini'nin 16 Eylül'deki ölümünün ardından İran geneline yayılan protestolar devam ederken, Norveç'in başkenti Oslo merkezli İran İnsan Hakları (IHR) örgütü en az 76 protestocunun hayatını kaybettiğini duyurdu. İran polisi de bin 200 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ise gözaltına alınanlar arasında en az 20 gazetecinin bulunduğunu kaydetti.