Martı hakkında soruşturma başlatıldı

Martı hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurumu, soruşturma açılmasına karar verildiğini duyurdu.

Rekabet Kurumu, ön soruşturma neticesinde Martı hakkında soruşturma başlatılma kararı alındığını duyurdu.

2. el otomobil alım satımında faaliyet gösteren 4 şirkete soruşturma açıldığını duyuran Rekabet Kurumu, Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında da soruşturma açılması kararı alındığını açıkladı. Kararın, "rakipler üzerinde dışlayıcı eylem" ile "hakim durumun kötüye kullanımı" nedeniyle yürütülen ön soruşturma neticesinde alındığı belirtildi.

Rekabet Kurumu'nun açıklaması şöyle:

"Martı İleri Teknoloji AŞ’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.ve 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/527-M sayı ile karar verdi."

DAHA FAZLA