'Meclis üzerindeki vesayetin araştırılması' önerisine AKP-MHP'den ret!

'Meclis üzerindeki vesayetin araştırılması' önerisine AKP-MHP'den ret!

TBMM Genel Kurulunda yürütme organının Meclis üzerindeki vesayetinin araştırılması amacıyla verilen önergenin görüşülmesi ele alındı.

CHP tarafından yürütme organının Meclis üzerindeki vesayetinin araştırılması amacıyla verilen önergenin TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesi AKP ve MHP’li milletvekillerin oylarıyla reddedildi. CHP’li Muharrem Erkek, iktidara seslenerek “Öyle bir ucube sistem yarattınız ki hem Meclis’in üzerinde hem yargının üzerinde ağır bir vesayet oluşturdunuz. Kurtuluşu ve kuruluşu gerçekleştiren gazi Meclis’i itibarsızlaştırdınız” dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yürütme organının Meclis üzerindeki vesayetinin araştırılması amacıyla daha önce verdiği önergenin görüşülmesi önerisi ele alındı.

Öneriye ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Yasama, yürütme, yargı erkleri eğer bir elde toplanırsa, bütün bu güçleri bir kişiye verirseniz bir toplum için, ülke için en büyük tehlike odur. Artık hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Temel hak ve özgürlükler güvence altında değildir. Kararnamelerle, kararlarla Meclis’in yetkisi gasp edilir. Sizler de bunu izlemek zorunda kalırsınız. Öyle bir ucube sistem yarattınız ki hem Meclis’in üzerinde hem yargının üzerinde ağır bir vesayet oluşturdunuz. Kurtuluşu ve kuruluşu gerçekleştiren gazi Meclis’i itibarsızlaştırdınız. Öyle ki kur korumalı mevduat müjdesi verdiniz, yasası sonra buradan çıktı. Artık Meclis’in hiçbir itibarı, saygınlığı kalmadı” dedi.

‘UMARIM KABUL GÖRÜR’

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Şubası da “CHP’nin grup önerisini içtenlikle destekliyoruz. Aynı mahiyetteki öneriyi, 8 Temmuz 2019 tarihinde 167 sayılı öneri ile ben de Meclise takdim etmiştim. O zaman bizim önerimiz reddedilmişti. Ama umarım, dönemin sonuna doğru sizin öneriniz kabul görür. Ben bugün ümitlendim. Cumhurbaşkanı, grup toplantısında milletvekillerine dönerek, ‘Sakın ola iradenizi ipotek altına aldırmayın’ diye yüksek sesle sesleniyordu. Ben, bu telkin ve tavsiyeden sonra böyle bir grup önerisinin kabul edilebileceğini, doğrusu umutlanmak ve düşünmek isterdim” ifadelerini kullandı.

AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

CHP'nin önerisi, AKP ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla reddedildi. (ANKA)