Mersin'de 76 okul tahliye edildi

Mersin'de 76 okul tahliye edildi

Tahliye edilen okul sayısı 76'ya ulaştı.

İleri Haber

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde 76 okulun tahliye edildiğini ve deprem bölgelerinde 21 binden fazla öğrencinin geldiğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke genelinde başta okullar olmak üzere birçok yapının depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkarken, tahliye kararlarını da yenileri eklendi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus'ta depremden dolayı hasar görev ve tahliye edilen okullarda incelemelerde bulundu. 

'PREFABRİK OKUL TALEBİMİZİ İLETTİK'

Vali Pehlivan, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’den bilgi alırken, kent genelinde 76 okulun boşaltıldığını belirtti. Öğrencilerin diğer okullara taşındığını söyleyen Pehlivan, "Hasar gören okullarımızın yerine yeni okullar inşa edeceğiz. Bu konudaki hazırlık çalışmalarımızı başlattık. Yeni okullar inşa edilene kadar prefabrik okullar, derslikler yapmak suretiyle birleştirilen ve sabah öğlen şeklinde ikili öğretim yapılan okullarda yoğunluk giderilecektir. Okullarımızın durumlarını ve ihtiyaç duyulan yeni yatırım taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ve bizzat Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e arz ettik. En kısa sürede yeni okullarımızın ve öncesinde prefabrik okullarımızın, dersliklerimizin inşa edilmesi için gerekli bütün desteği sağlayacaklarını ifade ettiler" dedi. 

76 okulun tahliye edildiği kentte okulların çoğunun yenilendiğini söyleyen Pehlivan, kentte her yıl ortalama 20 okul inşa edildiğini kaydetti. Pehlivan, Mersin'de deprem bölgelerinden gelen 21 bin 117 öğrenci  olduğunu da açıkladı. 

ANKARA'DA 6 OKUL İÇİN TAHLİYE KARARI

DHA'nın aktardığına göre Ankara'da da 6 okul için tahliye kararı verildi.

DAHA FAZLA