Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Bayram tatilinde sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

Hafta sonu ve bayram tatiline ilişkin uyarılarda bulunan Meteorolohi, sağanak yağış beklendiğini ve toz taşınımı görülebileceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahmin ve değerlendirmelere göre hafta sonu tatili ve bayram tatilinde ülkenin büyük bir bölümünde yağış etkili olacak. 

Birçok bölge için sağanak yağış uyarısı yapılan hava durumu raporunda, toz taşınımı uyarısı da yapıldı. 

Raporda şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege'nin doğusu, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve (Malatya hariç) Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara kıyıları ile Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı beklenmekte." 

DAHA FAZLA