MHP'li eski yönetici ve amcası tutuklandı

MHP'li eski yönetici ve amcası tutuklandı

Diyarbakır'da MHP'li eski il yöneticisi, amcasıyla birlikte "sahte belge, el koyma ve cebir" suçlarından tutuklandı.

Akaryakıt istasyonuna "çökmek" ile suçlanarak gözaltına alınan 8 kişiden MHP eski İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım ile amcası Ekrem yıldırım tutuklandı.

Diyarbakır'da yaşayan Işık Ailesi, 2 yıl önce Sur İlçesinde bulunan 3 bin dönüm tarım arazisini, Yıldırım ailesine vererek karşılığında Cadde 75'teki akaryakıt istasyonunu aldı. Devir, 3 şahit huzurunda gerçekleşti. İddiaya göre devirden bir gün sonra Yıldırım ailesinin bir mensubu, "eşinin kendisinden mal kaçırdığını" iddia ederek akaryakıt istasyonuna icra koydurdu. Işık ailesi, devri yapılan petrol istasyonuna el konulduğu iddiasıyla yargıya başvurdu.

Amida Haber'in haberine göre Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde 2 yıl boyunca harekete geçmeyen güvenlik güçleri, 5 Ekim'de istasyona baskın düzenledi. Aralarında önceki dönem MHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım ile amcası Ekrem Yıldırım'ın da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Adliyeye çıkarılan 8 kişiden Özkan Yıldırım ve Ekrem Yıldırım, "sahte belge, el koyma ve cebir" suçlamasıyla tutuklandı.