MHP'li Yıldız'dan 'Kılıçdaroğlu yargılansın' talebi

MHP'li Yıldız'dan 'Kılıçdaroğlu yargılansın' talebi

Feti Yıldız, dokunulmazlığı sona eren Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekelerin iddianameye dönüştürülebileceğini söyledi.

İleri Haber

MHP'li Feti Yıldız, dokunulmazlığı sona eren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılanmasını talep etti ve hakkındaki fezlekeleri hatırlattı.

İktidar ortağı MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılanmasını istedi.

Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun yeni dönemde milletvekili olmayacağını hatırlatarak dokunulmazlığının sona erdiğini belirtti ve hakkında düzenlenmiş fezlekelerin iddianameye dönüşmesi gerektiğini söyledi. Kamu davası açılabileceğini söyleyen Yıldız, durdurulan davaların da devam edebileceğini dile getirdi.

'FEZLEKELER İDDİANAMEYE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR'

MHP'li Yıldız'ın Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Milletvekilleri 2 Haziran’da yemin edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona erdi. Hakkında düzenlenmiş fezlekeler, Anayasa ve Adalet Komisyonu raflarında bekliyor.

Cumhuriyet başsavcılıkları; hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine,görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış 28 adet fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder."