Milas'ta deniz kıyısındaki ormanlık alanda otel inşa edilecek

Milas'ta deniz kıyısındaki ormanlık alanda otel inşa edilecek

Muğla'da inşa edilmesi planlanan otelin projesi için valilik tarafından "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Özen Kuzu'ya ait şirket, Muğla'nın Milas ilçesinde, orman ve tarım arazilerinden oluşan alanda otel inşa edecek.

Osmanlı Yapı 5 İnşaat, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kazaklı Mahallesi'nde yapmak istediği otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaptı. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun incelenmesi sonucunda projeye Muğla Valiliği tarafından "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

Projeye göre şirket, 494 milyon 942 bin TL'lik projeyle birlikte ormanlık ve tarım arazilerinden oluşan kıyı şeridindeki alanda 180 oda ve 65 villadan oluşan otel için inşa çalışmalarına başlayacak. Proje için toplam 249 bin 507 metrekarelik alan kullanılacak. Otel odası ve villaların yanı sıra alanda 16 havuz, 4 restoran, toplantı salonu, spor salonu, su sporları merkezi ve otopark inşa edilecek.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre otel projesi kapsamında alanda 2, 3 ve 5 katlı yapılaşma olacak. 

ŞİRKET, İKTİDARA YAKIN ÖZEN KUZU'YA AİT

Osmanlı Yapı 5 İnşaat, geçen aylarda Ebi Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi'ne geçti. Ebi Gayrimenkul'un sahibi Özen Kuzu ise iktidara yakınlığıyla bilinen aile şirketi Kuzu Grup'un yönetim kurulu başkanı. Kuzu Grup'un en değerli şirketlerinden Kuzu Toplu Konut, geçen aylarda deprem bölgesinden aldığı ihalelerle gündeme gelmişti.

Ayrıca Kuzu Grup'un Siirt'te yaptırdığı 2 okula, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'un annesi Hayriye Gülbaran'ın ve babası Cemal Gülbaran'ın isimleri verilmişti.

Şirketin 2000 yılında inşa ettiği Bitlis'teki Yunus Ensari İlköğretim Okulu, 2011'de yaşanan Van depreminde kullanılamaz hale gelmişti. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) soruşturma izni vermemişti.

DAHA FAZLA