Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları toplandı

Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları toplandı

Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları bugün saat 11:00’de İstanbul’da bir araya geldi. 

Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları İstanbul'da bir araya geldi. Yapılan ortak açıklamada, "Ekonomik adımların seçim sonrası zaman kaybetmeden hayata geçirilebilmesi için öncelik sıralaması yaptık ve uygulama takvimini belirledik" denildi.

Millet İttifakı'nın ekonomi kurmayları bugün saat 11:00’de İstanbul’da bir araya geldi. 

Toplantıda Millet İttifakı'nı oluşturan altı partinin 12 ekonomi kurmayı yer aldı.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak; Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nden İbrahim Çanakcı ve Burak Dalgın; Demokrat Parti’den Bülent Şahinalp ve Ali Arif Aktürk; Gelecek Partisi’nden Kerim Rota ve Serkan Özcan; İYİ Parti’nden Bilge Yılmaz ve Birol Aydemir ve Saadet Partisi’nden Sabri Tekir ve Musa Öztürk katıldı.

'ÖTELENEN VE GİZLENEN AÇIKLARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ'

Ekonomi kurmaylarının ortak açıklaması şöyle:

Toplantımızda, 30 Ocak’ta açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Metninde yer alan ekonomik adımların seçim sonrası zaman kaybetmeden hayata geçirilebilmesi için öncelik sıralaması yaptık ve uygulama takvimini belirledik.

Millet İttifakı olarak devralacağımız tablonun farkındayız. Ancak, ülkemizin nitelikli kalkınma perspektifinin, güçlü büyüme potansiyelinin, yenilikçi ve dinamik girişimcilik ruhunun bilincindeyiz.

Ekonomik ve finansal politikaların uygulanmasında güçlü ve etkili koordinasyonla, tam bir takım ruhu içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Öncelikle, ülkemizin muazzam potansiyelini harekete geçirmek üzere sorunları ve çözümleri şeffaf ve gerçekçi bir biçimde ortaya koyacağız.

Hukukun üstünlüğü, hukuk güvenliği, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı, temel özgürlüklerin güvence altına alınması ve şeffaf, hesap verebilir, yolsuzluklardan arınmış kamu yönetimi alanlarında atacağımız adımlarla Türkiye’yi güven duyulan, öngörülebilir bir iş ve yatırım ortamına kavuşturacağız.

Atayacağımız ehliyetli, liyakatli, dürüst ve deneyimli kadrolarla kurumlarımızı güçlü ve saygın hale getirerek iç ve dış piyasalarda güveni tekrar sağlayacağız.

2024-2028 dönemini kapsayacak 12. Kalkınma Planı ile 2024-2026 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programı, Ortak Politikalar Mutabakat Metnimizdeki hedef ve politikalarımız ile tutarlı bir şekilde hazırlayacağız.

İktidara gelir gelmez çalışacak olan Durum ve Hasar Tespit Komitesi’ne dair hazırlıklarımızı tamamladık. Bu suretle; bütçede, Türkiye Varlık Fonu’nda, KİT’lerde, Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinde ve kamu bankalarında ötelenen ve gizlenen açıkları ortaya çıkaracağız. Merkez Bankası rezervlerinin şeffaf olmayan bir biçimde satışına ilişkin işlemleri kapsamlı bir şekilde inceleme ve denetime tabi tutacağız. TÜİK’in, başta enflasyon olmak üzere yayınladığı verilerdeki gizleme ve çarpıtmaları hızla belirleyeceğiz. Tüm kurumlarda oluşan kamu zararlarının ve yolsuzlukların sonuna kadar takipçisi olacağız.