Mısır'daki şeriatçılardan Erdoğan ve HÜDA PAR'a tebrik

Mısır'daki şeriatçılardan Erdoğan ve HÜDA PAR'a tebrik

Hizbullah’ın siyasi uzantısı HÜDA PAR'a ilk tebrik Mısır’daki şeriatçılardan geldi.

Mısır’da Cemaat-i İslamiye adlı silahlı şeriatçı örgütün siyasi kanadı olarak faaliyet gösteren Bina ve Kalkınma Partisi liderleri, bir tebrik mesajı yayımlayarak 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısı altında AKP listelerinden 4 adayını meclise gönderen HÜDA PAR’ı kutladı. Açıklamada, Erdoğan da tebrik edildi.

Cumhur İttifakı’nda AKP listelerinden Meclise giren Hizbullah’ın siyasi uzantısı Hür Dava Partisi’ne (HÜDA PAR) ilk tebrik Mısır’daki şeriatçılardan geldi.

Mısır’da Cemaat-i İslamiye adlı silahlı şeriatçı örgütün siyasi kanadı olarak faaliyet gösteren Bina ve Kalkınma Partisi liderleri yayınladıkları mesajda, hem HÜDA PAR’ın hem de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “başarısının” tebrik etti.

“Türkiye halkının maslahatları ve ali menfaatleri doğrultusunda rabbimizden sizleri başarıya ulaştırmasını diliyoruz” ifadelerinin kullanıldığı mesajda, “Değerli HÜDA PAR Genel Başkanı Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu ve Kıymetli HÜDA PAR yöneticisi kardeşler; Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Tüm kalbi duygularımla sizleri tebrik ediyor, Cumhur İttifakı'nın önemli bir parçası olarak kazanmış olduğunuz bu zaferinizi kutluyoruz. Parlamento seçimlerinde kazanmış olduğunuz milletvekilliklerinin ve Türkiye halkından almış olduğunuz güvenin hayırlar getirmesini Rabbimizden diliyoruz” denildi.