Muğla'da da müzik yasağı kaldırıldı

Muğla'da da müzik yasağı kaldırıldı

Antalya ve İzmir'in ardından Muğla'da da müzik yasağı kaldırıldı.

Ülke genelinde pandemi gerekçesiyle getirilen müzik yasağı, Antalya ve İzmir'in ardından Muğla’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sona erdi.

Antalya ve İzmir’de kalkan yasak sonrası yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin gözde tatil merkezi olan Muğla’da da esnaf ve tatile gelen turistler yasağın kalkmamasına tepki göstermişti.

Antalya ve İzmir’in ardından Muğla’da da müzik yasağı saatinde yeni düzenleme yapıldı. Muğla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 salgını nedeniyle alınan müzik yasağı kararının sona erdiğini açıkladı. Karar şöyle:

"İlimizde, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzun 28/06/2021 tarih ve 2021/32 Nolu kararının 2.6 ‘Hali hazırda konaklama tesislerinde saat 22.00’de, diğer yerlerde ise saat 21.00’de sona eren müzik yayınlarının (canlı icra edilenler de dahil), bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren saat 24.00’e kadar yapılabilmesi’ maddesinin iptal edilmesine, yukarıda belirtilen hususların uygulanmasının takip ve denetiminin Kaymakamlıklar, ilgili il ve ilçe müdürlükleri, kolluk birimleri ve belediyeler tarafından koordineli bir şekilde yapılmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, oy birliği ile karar verilmiştir."

İZMİR'DE YASAK İLERİ ALINDI, ANTALYA'DA TAMAMEN KALKTI

Pandemi sürecinde uygulanan müzik yasağı kararında İzmir'de yeni düzenlemeye gidildi. Yasak, saat 00.00'a kadar yapılabilen müzik yayınları açık eğlence yerlerinde 01.00, kapalı eğlence yerlerinde ise 04.00 ile sınırlandırıldı.

Turizm kenti Antalya'da Kkoronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Temmuz 2021'de başlayan müzik yayınlarının saat 00.00'a kadar yapılabileceği yönündeki karar, 21 Haziran günü itibarıyla sona erdi.