Muğla’da GSF öğrencileri yurttan çıkarılıyor

Muğla’da GSF öğrencileri yurttan çıkarılıyor

Kararın gerekçesi “mücbir sebepler” olarak açıklandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencilerinin, kaldıkları yurttan “mücbir sebepler” bahane edilerek çıkarılmak istendiği açıklandı. Öğrenciler, mücbir sebebin deprem bölgesinde geçerli olduğunu, Bodrum’da uygulanamayacağını dile getirdi.

Üniversitelerde eğitim hibrit şekilde devam ederken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri kaldıkları yurttan çıkarılmaya çalışılıyor.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Mega Otel Mega Bodrum Turizm Otelcilik Ticaret ve Limited Şirketi arasında 16 Eylül 2022 tarihinde imzalanan barınma hizmet alım sözleşmesi 3 Nisan 2023 tarihinde feshedildi.

‘MÜCBİR SEBEPLER’

Maraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesiyle, sözleşmenin feshine gerekçe olarak mücbir sebepler gösterildi. Tutanakta, tarafların sözleşmeyi karşılıklı olarak anlaşarak feshettiği belirtildi.

GSF öğrencileri ise, yöneticilerin anayasal eğitim hakkı, barınma ve sağlıklı yaşam hakkı ihlali yaptıklarını, geçersiz sebeplerle hazırladıkları fesih protokolü ve tutanakla kendilerini yurttan çıkarmaya çalıştıklarını belirterek Bodrum Kaymakamlığı’na dilekçe verdi. Öğrenciler, “Mücbir sebep deprem bölgesinde geçerlidir. Kahramanmaraş’ta deprem olup, Bodrum’da mücbir sebep uygulanamaz” dedi.

‘ARAMIZDA DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER VAR’

Öğrenciler, hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimin devam ettiği Bodrum GSF’de sadece uzaktan eğitim sebep gösterilerek “sokağa atıldıklarını” ifade ederek, “Aramızda depremzede öğrenci arkadaşlarımız var. Bizim başımıza bir şey gelirse bundan spor bakanlığı sorumludur” sözlerini dile getirdi.

DAHA FAZLA