Murat Kurum, Erdoğan’ın ‘Hatay’ açıklamasını savundu

Murat Kurum, Erdoğan’ın ‘Hatay’ açıklamasını savundu

Erdoğan, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre bir şey gelmez" demişti.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hatay” açıklamasına sahip çıktı. Kurum, “Yerel yönetimlerin merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur” diyerek Erdoğan’ı savundu.

İBB Adayı Murat Kurum, Fatih Terim Stadyumu'nda bulunan kulüp binasında İstanbul Başakşehir Futbol Kulubü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştü. Görüşme sonrası Gümüşdağ ve Kurum görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısında bir gazetecinin, Erdoğan’ın “Hatay, kamu yatırımlarını noksansız alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkmakta zorlanan şehrimiz. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerini hatırlatması üzerine Kurum şunları söyledi:

“Burada maksat şudur değerli arkadaşlar; yani, siz öncelikle İstanbul'un sorunlarıyla, meseleleriyle ilgileneceksiniz. İstanbul'un sorunlarını çözmek adına birliktelik yapmanız gerekiyorsa, her kurumla, her bakanlıkla, her türlü siyasi iradeyle masada oturursunuz, konuşursunuz ve bu sorunları çözmek için de İstanbul adına bu mücadeleyi verirsiniz. Şimdi, bu anlayış İstanbul'a bir şey kaybettirmez. Bu anlayış İstanbul'a hizmet İstanbul'a gençlerin oynayacağı alanların inşasından tutun da her türlü organizasyonu, İstanbul'a değeri ve katkıyı daha da arttıracak bir hale getirebilirsiniz.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINI SAVUNDU

Bu manada yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde büyükşehirle uyumlu olması, merkezi idareyle uyumlu olması şehre avantaj sağlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur. Uyum, ahenk arkadaşlar, bu şehir hepimizin, bu ülke hepimizin.”