Newsweek: Wagner, Bahmut’ta ilerliyor

Newsweek: Wagner, Bahmut’ta ilerliyor

Ukrayna ordusu, Bahmut’un kuzeyindeki Soledar’ın kaybedildiğini duyurdu.

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanan Donetsk'in Bahmut kentindeki savaşta, Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in ilerlemeye devam ettiği ve Kilişievka'yı ele geçirdiği bildirildi.

Newsweek'in haberine göre, Wagner birlikleri çatışmaların aylardır sürdüğü Bahmut'un güneybatısındaki Kilişievka kasabasını ele geçirdi ve kentin içerisinde "savaşa savaşa" ilerlemeyi sürdürüyor. Wagner'in lideri Yevgeniy Progozhin, söz konusu yerleşim biriminin 19 Ocak'ta kontrol altına alındığını açıklamıştı.

‘YALNIZCA SEMBOLİK BİR ZAFER’

Öte yandan Ukrayna ordusu resmi olarak ilk defa Bahmut'un kuzeyinde yer alan Soledar'ın kaybedildiğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "yalnızca sembolik bir zafer" için Bahmut'a saldırıları yoğunlaştırma talimatı verdiğini öne sürdü.

ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) de Rus güçlerinin bölgede "marjinal kazanım" elde ettiğini belirterek, Bahmut ve Avdivka kentleri arasındaki bölgedeki duruma dikkat çekti. Ukrayna yanlısı gazeteci Julian Röpcke ise Twitter üzerinden mevcut duruma ilişkin "Bahmut'un durumu kritik. Ruslar Kilişievka'yı da ele geçirdi. Şu anda Ivanisvke'ye doğru ilerliyorlar" paylaşımında bulundu.