Ödemiş'teki çevre katili maden projesine bölge halkından tepki

Ödemiş'teki çevre katili maden projesine bölge halkından tepki

İzmir’in Ödemiş ilçesi Gölcük Mahallesi’nde Koza Altın Madenciliği Şirketi tarafından 4. grup maden işletmeciliği için 20 hektarlık alana dair ÇED müracaatı yapıldı.

İleri Haber

Koza Altın Madenciliği Şirketi tarafından İzmir’in Ödemiş ilçesindeki maden projesi bölge halkı tarafından protesto edildi. Yapılan açıklamada, “Bir grubun ya da bir kişinin çıkarı için 'yer altı zenginliklerimizi ekonomiye kazandıracağız' diyerek güzelim cennet diyarlar cehenneme çevrilemez” denildi.

İzmir’in Ödemiş ilçesi Gölcük Mahallesi’nde Koza Altın Madenciliği Şirketi tarafından 4. grup maden işletmeciliği için 20 hektarlık alana dair Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) müracaatı yapıldı.

Mahallenin koruma alanı içinde bulunduğu belirtilen açıklamada, “Böyle bir yerin kalbine en tehlikeli maden işletme başvurusu yapmak inanılmaz bir cesaret istiyor” denildi.

‘KÜÇÜK MENDERES HAVZASI’NDA MADEN İSTEMİYORUZ’

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Küçük Menderes Havzası’nda çevreye zarar verecek tesisler istemiyoruz. Küçük Menderes Havzası’nda maden istemiyoruz. Bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Yerin üzerindeki zenginlik binlerce, milyonlarca insana ve canlıya binlerce yıldır kaynak oluyor. Zenginlik ve refah veriyor. Bir grubun ya da bir kişinin çıkarı için “yer altı zenginliklerimizi ekonomiye kazandıracağız “diyerek güzelim cennet diyarlar cehenneme çevrilemez.

Bu projede kamu menfaati olamaz. Bu projede bölge insanının menfaati olamaz.

Bu projede bölgedeki canlıların menfaati olamaz. Bu projede doğanın hayrına bir şey olamaz.

DAHA FAZLA