ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencileri ayakta!

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencileri ayakta!

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde yurt ve eğitim ücretleri başta olmak üzere birçok kalemde zam yapıldı.

İleri Haber

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencileri, okulda artan öğrenim ve yurt ücretleri ile işletmelerdeki fiyat artışlarına karşı ayakta. Öğrenciler, dün zamları protesto ederken, bugün de fiyatların düşürülmesi için imza topladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde yurt ve eğitim ücretleri başta olmak üzere birçok kalemde zam yapıldı.

Bunun üzerine öğrenciler ayağa kalktı. Dün kampüste zamların geri çekilmesi için bir eylem yapıldı.

‘OKUL YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERLE KOORDİNELİ ÇALIŞSIN’

Eylemde şu açıklama okundu:

Okulumuzun akademik kalitesinin düşmesi tehlikesine karşı etkin önlemler alınmasını, akademik kaliteyi etkilemesi muhtemel kararlardan vazgeçilmesi, orta gelirli bir aileye mensup bir öğrencinin dahi karşılaması oldukça güç olan yurt ve öğrenim ücretleri zamlarının geri çekilmesini, ulaşım ve yemek gibi konularda öğrencilerin yüksek maliyetlerle karşı karşıya bırakılmasına son verilmesini, okulumuzun sorunlarına ilişkin okul yönetiminin kapsamlı bir şekilde bizleri bilgilendirmesini, bir üniversitenin öğrencisine vermeyi taahüt ettiği imkanların verilmesini, gerekirse okulumuzun sorunlarının çözülmesi adına okul yönetimi ile öğrencilerin koordineli olarak çalışılmasını talep ediyoruz.

Bu taleplerimizin karşılanması, okulumuzun sorunlarının çözülmesi için, öğrencilere okulumuzun durumunun yönetim tarafından şeffaflıkla anlatılması ve öğrencilerin dinlenerek ortak akıl yoluyla kampüs sorunlarının çözülmesi için yönetimle birlikte karar alma süreçlerinde yer alması bizim bütün sorunlar için sunduğumuz açık bir reçetedir.

İMZA TOPLANDI

Bugün de öğrenciler, zamların geri çekilmesi ve imkanların makul seviyelere çekilmesi için imza topladı.

‘OKULU BIRAKMAK ZORUNDAYIZ’ DİYENLER VAR’

İleri’ye konuşan bir öğrenci, Türkiye Cumhuriyeti’nin öğrencilerin ödemesi gereken ücretleri karşılaması gerektiğini söylerken, “Niye yemekhaneler özel şirketlere satılıyor? Zamlar nasıl hesaplanıyor? Bunları bilmiyoruz. Biz burada terk edilmiş hissediyoruz. Mesela sağlık hakkımız yok. Özel statü, öğrencilerin tepkilerini engelliyor. Türkiye’deki üniversitelerin birçok sorunu var. Bizim bir de bunlara ek sorunlarımız var. Arkadaşlarımız, ailelerinin bu paraları ödeyemeyeceğini ve okulu bırakmak zorunda kalabileceklerini söylüyor” dedi.

DAHA FAZLA