Onur Yürüyüşü öncesi ulaşıma Valilik engeli

Onur Yürüyüşü öncesi ulaşıma Valilik engeli

Valilik kararıyla bazı metro seferlerinin yapılmayacağı duyuruldu.

İstanbul'da yarın yapılacak Onur Yrüyüşü öncesi, yarın saat 11.00’den itibaren Yenikapı-Hacıosman Metrosu Şişhane ve Taksim istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının kapalı olacağı açıklandı. 

Onur Haftası kapsamında yarın İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yapılacak Onur Yürüyüşü öncesi İstanbul Valiliği tarafından alınan karar kapsamında bazı metro seferlerinin yapılmayacağı açıklandı. 

Konuya ilişkin Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, "İstanbul Valiliği kararınca 26 Haziran Pazar günü saat 11.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Şişhane, Taksim istasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane, Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

KAYMAKAMLIK YASAKLADI

Türkiye'nin farklı kentlerinde Onur Haftası etkinlikleri yasaklanırken, bu sene 30.'su yapılması planlanan İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri de Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıkları tarafından yasaklanmıştı.

YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI

İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi tarafından yapılan açıklamada ise yarın Onur Yürüyüşü yapılacağı belirtilerek katılım çağrısında bulunuldu.

DAHA FAZLA