Özel’den Erdoğan’a ‘emekli zammı’ çağrısı

Özel’den Erdoğan’a ‘emekli zammı’ çağrısı

Özgür Özel, emeklilere seçimden önce zam yapılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Samsun’da düzenlenen mitinginde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdığan’a seslenerek “Önümüzdeki pazartesi Meclis'i açalım, emeklinin zammını salı günü yapalım, seçimden önce yapalım” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Samsun ve Sinop’ta partisinin düzenlediği mitinglere katıldı.

Samsun’daki mitingde açıklamalarda bulunan Özgür Özel, emeklilerin mahkum edildiği sefalet koşullarına değinerek şunları söyledi:

“Bizimle kavga etmek istiyorlar. Bizimle etnik köken üzerinden, mezhepler üzerinden, kimlikler üzerinden, ayrımlar üzerinden farklılıklar üzerinden kavga etmek istiyorlar. Biz şunu söyledik; gerekirse kavga ederiz ama kimlikler üzerinden kavga etmeyiz, senin istediğin kavgayı etmeyiz. Emeklinin hakkını aramak için emekçiler için, yoksullar için, esnaflar için, çiftçiler için kavga edeceğiz.

‘BU İKTİDAR GELDİĞİNDE EMEKLİ MAAŞI 8 ÇEYREK ALTIN DEĞERİNDEYDİ, BUGÜN 2,5 ÇEYREK ALTIN DEĞERİNDE’

Emekliler Türkiye'de 16,5 milyon kişi ve en büyük ızdırabı çekenler. 22 yıl önce Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı, 1.5 asgari ücretti. Yani sizi hiç ellemeseler, sizinle uğraşmasalar bugün 17 bin lira asgari ücret, yani 26 bin lira emekli maaşı alınıyor olacaktı.

Bu iktidar geldiğinde tam 8 çeyrek altın değerindeydi. Bugün en düşük emekli maaşı 2,5 çeyrek altın alabiliyor. Yani emeklinin her ay 5,5 çeyrek altın kaybı var bu iktidarın geldiği günden bugüne. Ama bir sefer değil ki! Siz bu 5,5 çeyrek altını nerede kaybettiniz? Seçim sandığında... Önümüzdeki ilk seçim sandığında, 31 Mart'ta emekliler sandıkta bunun hesabını sormaya var mıyız?”

1 Nisan'dan sonra da meydanlarda, sokaklarda, yollarda emeklilerle yürüyeceğiz, gençlerle yürüyeceğiz, staj mağdurlarıyla yürüyeceğiz. Emekliye para yok, staj mağdurlarına para yok, çalışana para yok, çiftçiye para yok, esnafa para yok! Beşli çeteye gelince para çok, yandaş müteahhitlere para var! O zaman 31 Mart'ta da Recep Tayyip Erdoğan'a oy yok.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI: MECLİS’İ AÇALIM, EMEKLİNİN ZAMMINI SALI GÜNÜ YAPALIM

Özgür Özel, Samsun'un ardından Sinop'taki mitingde ise AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Özel’in açıklamalarından şu ifadeler öne çıktı:

“Erdoğan bizim söylediğimiz 'emekli kartı' seçim sonrası için düşünüyormuş. Sosyal yardım diyormuş ama esas mesele en düşük emekli maaşının asgari ücret olması. Yani emeklilere 7 bin lira seyyanen zam verilmesi. Gelecek hafta çıkıp da 'Ben bunu ileride yapacağım' deme. Çünkü sen vereceğim dediğin bayram ikramiyesini 6 bayram vermemiş insansın. Eğer emekliye bir şey yapacaksan Özgür Özel burada, CHP Grubu burada. Önümüzdeki pazartesi Meclis'i açalım, emeklinin zammını salı günü yapalım. Seçimden önce yapalım.

Emekliye bir şey vermek değil, kandırma peşinde olduğu için Recep Tayyip Erdoğan seçimden sonra iyileştirme yaparız diyor. Emeklinin karnı aç ama senin yalanlarına emeklinin karnı tok" diye konuştu.

Ne diyordu Tayyip Erdoğan 2014'te, 'Biz geldiğimizde ülkeyi yüzde 43 faizle aldık, nereden nereye getirdik' diyordu. O beğenmediği, aşağıladığı, kötülediği koalisyon hükümetinde faiz 43'tü, şimdi 50'ye çıktı. Nereden nereye getirdin memleketi!”