Özgür Özel’den, Murat Kurum’a oy isteyen bakanlara tepki

Özgür Özel’den, Murat Kurum’a oy isteyen bakanlara tepki

Özel, yerel seçim çalışmalarına Esenyurt’ta devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde düzenlediği halk buluşmasında, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum için yurttaşlardan oy isteyen 17 bakana “Yazıklar olsun böyle adalete, böyle devlet yönetimine” sözleriyle tepki gösterdi.

Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimleri için yürütülen çalışmalar kapsamında CHP’nin bugün Esenyurt’ta düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

AKP'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum için oy isteyen, aralarında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de bulunduğu 17 bakana sert tepki gösteren Özel, “İstanbul'da taraf tutuyorsun, Murat Kurum için oy istiyorsun. Yazıklar olsun böyle adalete, böyle devlet yönetimine” şeklinde konuştu.

‘17 BAKAN İLE İSTANBUL’A ÇIKARTMA, KUŞATMA YAPIYORLAR’

Özel'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Esenyurt, 5 yıl önce iki kararı birden verdi. 15 yıldır Esenyurt’u yöneten AKP iktidarını değiştirdi, 25 yıldır İstanbul’u yöneten İstanbul Büyükşehir Belediyesini değiştirdi. O kararından bu kararına Esenyurt’u hiç pişman etmedik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt’a, Bahçekent Haramidere otobüs hattından açılmasından tutun, Esenyurt Teknoloji Atölyesine, Yaşar Kemal Meydanından, Kıraç Esenyurt arası kavşak çalışmalarına, Gülten Akın Kütüphanesinden yükseköğretim öğrenci yurduna kadar, Esenyurt’a inanılmaz hizmetler verdi. 

Bugün İstanbul’da Ekrem Başkana karşı artık adaylarının mücadeleyi tek başına yürütemediğini kabul edenler, 17 bakan ile İstanbul’a çıkartma, kuşatma yapıyorlar. Ancak bu tavır sizin gibi AKP’ye oy veren seçmeni de çıldırtıyor. Maliye Bakanı, Murat Kurum yerine oy peşine koşacağına emeklinin sorununa çare bulsun. Emeklinin sıkıntısını çözsün diyorlar. Çalışma Bakanı, Murat Kurum için oy toplayacağına, işsizlik sorununu çözsün diyorlar.

‘YAZIKLAR OLSUN BÖYLE ADALETE, YAZIKLAR OLSUN BÖYLE DEVLET YÖNETİMİNE!’

Yargıya güven yüzde 30’un altına düşmüşken ‘Adalet Bakanının İstanbul’da ne işi var’ diyorlar. Bizim işimiz gücümüz Esenyurt, Ekrem Başkanın işi gücü İstanbul. Peki işi gücü yoksulluğu ortadan kaldırmak, işsizliğe çare bulmak, adalet getirmek, kadınları korumak, gençlerin umutlarını artırmak olan iktidarın bakanları güya tarafsız kalacaklardı. Güya bürokrat, teknokrat olacaklardı. İşlerine bakacaklardı. Siyaseti siyasetçiler yapacaktı. İçişleri Bakanı seçim güvenliğinden sorumlu olan sensin, polis, jandarma sana bağlı, seçim güvenliği senin için, sen gelmişsin İstanbul’da taraf tutuyorsun, Murat Kurum için oy istiyorsun. Yazıklar olsun böyle adalete. Yazıklar olsun böyle devlet yönetimine.

Geçen seçimi kumpas videolarla kazananlar, bir büyük yalanın arkasına sığınanlar. Efendim, açsın, yoksulsun, işsizsin ama tehlike büyük oyu bana vermelisin, yoksa ezanı susturacaklar, yoksa bayrağı indirecekler, vatanı böldürecekler yalanı ile insanları korkutan, korku ittifakına cevabımızı bir kez daha veriyoruz. Esenyurt, birlik, beraberlik, kardeşlik demektir. Barış demektir. Esenyurt ittifakı ve Türkiye ittifakı hepinizi mahcup edecektir. Buna inanıyor ve güveniyoruz.”