Pakistan'da sel: En az 580 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da sel: En az 580 kişi hayatını kaybetti

Temmuzdan beri devam eden yağışlarda en az 580 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'da temmuz ayından bu yana devam eden şiddetli yağış, sel ve toprak kaymaları nedeniyle en az 580 kişi hayatını kaybetti. Binlerce kişinin evsiz kaldığı belirtilirken, en az bir milyon kişinin sellerden etkilendiği kaydedildi.

ORTALAMADAN YÜZDE 305 FAZLA YAĞIŞ

Şiddetli yağışlardan en fazla etkilenen eyaletler Belucistan, Hayber Pakhtunkhwa ve Sindh olurken, ülkenin en büyük ve en yoksul eyaleti Belucistan'da son 30 yılın en büyük sel felaketinde yaklaşık 200 kişi öldü. Ulusal Afet Yönetim Otoritesi, eyaletin yıllık ortalamadan yüzde 305 oranında fazla yağış aldığını açıkladı. Belucistan'da 570'den fazla okul yıkıldı ve kolera vakaları bildirildi.

'DEVLET HEPİMİZİ YALNIZ BIRAKTI'

Gazete Duvar'ın dış basından aktardığına göre eyaletin kıyı şeridinde yer alan Las Bela'da yaşayan Muhammed Safar, şiddetli yağış nedeniyle çiftliğinin sular altında kaldığını anlattı. Safar, "Bu selde evimi, ekinlerimi ve her şeyimi kaybettim" ifadelerini kullandı.

55 yaşındaki Safar, hükümetin kendisine bir çadır verdiğini, başka bir yardım yapmadığını söylerken, Gönüllülerden veya STK'lerden yiyecek ve diğer yardımları alıyoruz. Devlet hepimizi yalnız bıraktı" dedi.