Pınar Gültekin davasındaki kararlar protesto edildi

Pınar Gültekin davasındaki kararlar protesto edildi

Pınar Gültekin davasında sanıklara verilen 'ödül' gibi cezalara yönelik tepkiler sürüyor.

İleri Haber

Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya mahkeme tarafından “haksız tahrik” indirimi verilmesi Mersin’de protesto edildi. Mersin Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Kadınların kazanılmış haklarına, LGBT+lara, çocuklara, doğaya saldıranlar kadınların örgütlü mücadelesiyle kaybedecek! Öldürülen her bir kadının hesabını soracağız! Metin Cemal Avcı'ya verilen bu hukuksuz karar derhâl bozulsun ve etkin bir şekilde yargılansın” denildi.

Pınar Gültekin davasında katil Cemal Metin Avcı'ya “haksız tahrik” indirimi ile 23 yıl hapis cezası, diğer sanıklar hakkında ise beraat verilmişti.

Tepkiyle karşılanan bu kararlar, bugün Mersin’de kadınlar tarafından protesto edildi.  Mersin Kadın Platformu tarafından Pozcu Koton önünde düzenlenen eylemde bir açıklama yapıldı.

“Katil, ‘İstanbul Sözleşmesi'nin iptali iyi oldu’ demişti. Elbette ki biz kadınlar biliyoruz ki katiller yargılandıkları salondan bunları hesaplayarak söylüyor. Erkek adaletten güç bularak söylüyor. İşledikleri suçları örtecek aklayacak onca erkek devlet mekanizması varken hiç çekinmeden bu cinayetleri işliyorlar. Kadınların hayatlarını ve haklarını güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden imzalatacağız” denilen açıklamada, güç kaybeden iktidarın şiddetini kadınlar üzerinden tırmandırdığı ve iki yüzlü yasa tasarılarına her gün bir yenisinin eklendiği kaydedildi.

‘ÖLDÜRÜLEN HER KADININ HESABINI SORACAĞIZ’

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Kravata, takım elbiseye indirim yok diyerek asıl erkeklik sorununu görmezden geliyorsunuz. Bir kez daha anladık ki iktidarın asıl amacı kadına yönelik şiddetle mücadele etmek değil, kendi iktidarını sürdürmek için direnen, ses çıkaran kim varsa hukuk yoluyla şiddeti daha da tırmandırmak. Tarihte hiç olmadığı kadar erkekliğin yükseldiği bu zamanda, biz kadınların birbirimizden başka çaresi yok.

Kadınların kazanılmış haklarına, LGBT+lara, çocuklara, doğaya saldıranlar kadınların örgütlü mücadelesiyle kaybedecek! Öldürülen her bir kadının hesabını soracağız! Metin Cemal Avcı'ya verilen bu hukuksuz karar derhâl bozulsun ve etkin bir şekilde yargılansın.

Pınar Gültekin için adalet sağlanana kadar sokaklarda olmaya devam edeceğiz.

Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın örgütlü mücadelemiz.

DAHA FAZLA