Rusya Savunma Bakanlığı: Bahmut'un kurtuluşu tamamlandı

Rusya Savunma Bakanlığı: Bahmut'un kurtuluşu tamamlandı

Putin hem Wagner güçlerini hem de Rus ordusunu tebrik etti.

İleri – Dış Haberler

Rusya, Wagner güçlerinin Artyomovsk (Bahmut) kentini tamamen ele geçirdiğini doğruladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) stratejik kenti Artyomovsk'u özel güvenlik şirketi Wagner'in hücum birliklerinin Rus hava ve topçu kuvvetlerinin desteğiyle kontrol altına aldığını bildirdi.

Açıklamada Artyomovsk yakınlarında Ukrayna ordusuna takviye birliklerin geçtiği karayolu köprüsünü imha edildiği, Konstantinovka, Bogdanovka ve Krasnoye kasabalarındaki Ukraynalı birliklerin tamamen yenilgiye uğratıldığı vurgulandı

Ukrayna ordusunun son bir günde Artyomovsk yönünde yaklaşık 100 asker ve yabancı paralı askerinin öldürüldüğü, ayrıca bir tank, bir zırhlı piyade aracı, beş pikap ve iki kundağı motorlu topçu düzeneğinin imha edildiği aktarılan açıklamada ABD yapımı bir AN/TPQ-50 radar istasyonunun da vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

PUTİN'DEN TEBRİK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Artyomovsk kentinin uzun süren çatışmalar sonucunda alınmasını kutlamak amacıyla Wagner Grubu ve Rus Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik etti.

Putin'in tebrik metninde şu ifadelere yer verildi:

"Vladimir Putin, Wagner hücum birliklerini ve onlara destek sağlayan, kanatları koruyan Rus Silahlı Kuvvetleri'nin tüm birimlerini Artyomovsk'un kurtarılma operasyonunun tamamlanması dolayısıyla tebrik ediyor. Bu süreçte öne çıkan herkese devlet ödülleri verilecektir."

DHC, düzenlenen referandumun ardından tek taraflı olarak Rusya'ya ilhak olmuştu.

DHC'ye bağlı Artyomovsk, Ukrayna'nın Bahmut olarak yeniden adlandırdığı kentin Sovyetler Birliği dönemindeki ismi.