“Sağlıkta şiddet” eylemine katılan doktora soruşturma

“Sağlıkta şiddet” eylemine katılan doktora soruşturma

Türk Tabipleri Birliği, soruşturmanın yüzbinlerce hekimi hedef aldığını belirtti.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 6 ve 15 Haziran tarihlerinde düzenlenen iki eyleme katılan Türk Tabipleri Birliği Asistan Hekim ve Genç Uzmanlar Kolu temsilcisi asistan Doktor Tahsin Çınar’a yönelik disiplin soruşturması başlattı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi asistanlarından Dr. Maryam Arslan’ın görev yaptığı yoğun bakım ünitesinde bir hasta yakınının saldırısına uğraması üzerine, asistanlar 6 Haziran günü iş bırakarak fakülte bahçesinde olayı protesto etmişlerdi. 15 Haziran’da ise TTB’nin çağrısıyla doktorlar ülke genelinde greve gitmişti.

Diken'den Mesude Erşan'ın haberine göre dekanlık, her iki eyleme de katılan ve bu eylemlerde birer kez söz alan Dr. Tahsin Çınar’a yönelik soruşturma başlattı. Çınar’ın “sosyal medya üzerinden izinsiz eylem çağrısında bulunup kaos ve infial yaratmaya çalıştığı” ve “fakülte sınırları içerisinde gerçekleştirilen izinsiz olaylara öncülük ettiği” iddiaları soruşturmaya gerekçe gösterildi.

“TTB’NİN MÜCADELESİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR”

Dekanlık tarafından savunması istenen Çınar, soruşturmanın şiddete karşı ses çıkaran herkese karşı açılmış olduğunun altını çizdi. Tahsin Çınar, “Dekanlık şiddetin üstünü kapamaya çalıştı, üstünü kapamalarına izin vermedik diye sinirlendiler” dedi. 2018’den beri TTB temsilcisi ve merkez delegesi olduğunu belirten Çınar, Dekanlığın TTB'yi kendisi üzerinden kriminalize etmeye çalıştığını vurguladı. Tahsin Çınar, “Ben TTB’nin yasal temsilcisiyim, tabii ki sağlıkta şiddete karşı eylemi ben örgütleyeceğim. TTB’nin hak arama mücadelesinden rahatsız oluyorlar” şeklinde konuştu.

“BU MÜDAHALEYİ KABUL ETMİYORUZ”

Tahsin Çınar, olaya Twitter hesabı üzerinden de tepki gösterdi. “Cerrahpaşa yönetimi şiddete karşı bizimle birlikte olmak yerine şiddete karşı durduğumuz için beni cezalandırmaya çalışıyor. Herkesi tepki göstermeye davet ediyorum” şeklinde bir tweet atarak konuya ilişkin destek istedi. TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu ise Twitter hesabı üzerinden olaya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Soruşturmanın açılış nedeninden, soruşturma yazısına kadar hukuksuzluk içeren bu müdahaleyi kabul etmiyoruz. Hastane temsilcisi olan arkadaşımıza açılan soruşturma yüzbinlerce hekime açılmıştır. Soruşturma derhal geri çekilmelidir” ifadelerine yer verildi.

DAHA FAZLA