Saray Rejimi'nin eseri: Urfa'da patates dağıtımında izdiham...

Saray Rejimi'nin eseri: Urfa'da patates dağıtımında izdiham...

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde yapılan patates dağıtımında izdiham yaşandı. Birkaç kilo patates almak isteyen yurttaşlar, kamyonun önünde toplandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticinin elinde kalan patates ve soğanlar, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dağıtılmaya başlandı.

Türkiye'de yurttaşların patates soğana nasıl muhtaç bırakıldığının görüntüleri ise Urfa'nın Eyyubiye ilçesinde kameralara yansıdı.

Eyyubiye'de patates dağıtımı sırasında izdiham yaşandığı görüldü.

Çamlık Düğün Salonu önüne park eden kamyondan yapılan dağıtımda 7'den 70'e onlarca yurttaş patates alabilmek için büyük çaba sarf etti.

Yaşanan izdiham, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemede önemli rol oynayan mesafe kuralının ihmal edilmesine sebep oldu.

Kamyondaki patatesler dakikalar içinde tükendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada görevli personel hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tırdaki malzeme kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir."